Lucian Pătrașcu: PNL vrea păstrarea puterii cu orice preț, chiar cu prețul sănătății și austerității românilor!

PNL ascunde proiectul de buget pentru 2021!

Românii, îngenuncheați atât de COVID-19, cât și de propriul Guvern. Interesul politic dictează chiar și acum, când România se află în plină criză sanitară. Deși numărul cazurilor de Coronavirus este într-o continuă creștere, iar secțiile ATI sunt arhipline, organizarea alegerilor în plină pandemie este scopul principal al celor de la PNL. Sănătatea românilor pică în plan secundar, dacă nu terțiar. Liberalii, și mai ales adevăratul lor lider, Klaus Iohannis, știu că fiecare zi de întârziere a alegerilor le-ar aduce tot mai puține voturi.

Candidatul PSD la Camera Deputaților trage un semnal de alarmă legat de ”întârzierea” prezentării bugetului pentru 2021.

”Este trist că după ce se invocă mereu pandemia pentru a bloca industria HoReCa, după ce tot din motiv de COVID-19, majoritatea firmelor mici și mijlocii, ce au la bază capital românesc, sunt în pragul dezastrului, bugetul pe anul 2021 întârzie să fie făcut public. În realitate, PNL vrea să ascundă oamenilor creșterile de taxe, de TVA, măsurile dure de austeritate care urmează, pentru că se teme că-și compromite șansele electorale.
Cîțu minte și dezinformează, ca de obicei, atunci când spune că e ilegală prezentarea proiectului de buget. Una e votarea, alta e prezentarea bugetului. Ar fi complet inoportun (dar nu ilegal) ca Parlamentul, care își încheie mandatul, să decidă viitorul buget; e firesc ca acest lucru să-l facă viitorul Parlament. Dar punerea în transparență a proiectului de buget este obligatorie. E de minim bun simț ca PNL și guvernul său să anunțe măcar principalii indicatori economici și sociali pentru anul viitor, adică ce taxe cresc și cu cât, care este alocarea bugetară pentru salarii, care sunt încasările estimate din TVA.
N-o fac pentru că proiectul de buget ar demasca toate măsurile de austeritate pregătite pentru anul următor, iar PNL nu își permite aflarea adevărului înainte de alegeri. Să nu uităm că Legea 500/2002 prevede că cel mai târziu la 15 octombrie legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusă dezbaterii/adoptării Parlamentului. Suntem deja în data de 26 octombrie.

De fapt, intenția Guvernului de a încheia un acord cu FMI se vede în declarația din vară a lui Florin Cîțu care spunea că nu e nevoie de FMI „ÎN ACEST AN”… deci, a lăsat deschisă opțiunea unui acord cu FMI pentru anul 2021! Din păcate, venirea FMI va fi condiționată de măsuri de austeritate, iar Guvernul Orban va trebui să opteze între tăierea salariilor și concedieri masive pe de o parte și creșterea TVA și a altor taxe pe de altă parte. ” a concluzionat Lucian Pătrașcu.

 

 

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: