Lucian Pătrașcu: Guvernarea PSD a venit în ajutorul șoferilor! Amenzile pot fi plătite la jumătate, în 15 zile și nu în 48 de ore, ca în trecut.

Începând din anul 2018, românii pot achita amenzile contravenționale la jumătate, într-un termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal și nu în 48 de ore, cum era în trecut.Totul a fost posibil datorită parlamentarilor PSD care au inițiat acest proiect de lege.

Mai exact, termenul în care persoanele amendate pot achita jumătate din minimul amenzii primite a fost extins, scopul fiind și de încurajare a românilor să-și achite mai repede amenzile, ceea ce duce automat și la încasarea mai multor bani la bugetul de stat. Cu alte cuvinte, amenda primită poate să scadă la cel puțin jumătate din cuantumul care ar trebui achitat, dacă nu se depășește termenul de 15 zile.

O altă veste bună este faptul că, potrivit Legii 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, persoana sancționată contravențional nu mai trebuie să facă dovada plății amenzii. ”În cazul amenzilor achitate în condițiile prezentei legi, contravenientul nu este obligat să facă dovada plății către agentul constatator sau organul din care acesta face parte”. Până la intrarea în vigoare a noii legi, persoana sancționată trebuia să plătească amenda și să trimită dovada plății organului care a aplicat sancțiunea. În prezent, totul s-a simplificat, iar măsura este una foarte bună, în special pentru șoferi, mai ales pentru cei care chiar practică această meserie.

 

 

Lucian Pătrașcu-secretar de Stat în Guvernul României

 

 

Biroul de presă PSD Brașov

CUI mandatar financiar coordonator: 41190008  

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: