Lucian Pătrașcu, despre proiectul ”Biciclete pentru brașoveni” și auditul de 150.000 lei

Lucian Pătrașcu, liderul consilierilor locali PSD Brașov a susținut astăzi o conferință de presă, în care a prezentat proiectul  ”Biciclete pentru brașoveni”.

Proiectul constă în acordarea a 1000 de vouchere în valoare de 500 de lei, brașovenilor cu vârsta peste 18 ani care vor să-și achiziționeze o bicicletă.

De asemenea, liderul consilierilor locali a adus în atenția publicului faptul că, a trecut mai mult de o lună de zile de când PSD a cerut primarului Allen Coliban să prezinte un raportul de audit, pentru care brașovenii au plătit suma de 150.000 lei.

 

„Având în vedere că în perioada 06-12.09.2021 se desfășoară la Brașov – Forumul Orașelor Verzi, unde vor fi doar discuții și nu se ia nicio măsură pentru ca Brașovul să devină într-adevăr un oraș verde, azi în cadrul conferinței de presă vin în fața dvs. să vă prezint un proiect în acest sens.

Proiectul ”Biciclete pentru brașoveni” se referă la acordarea a 1000 de vouchere în valoare de 500 de lei, cetățenilor cu vârsta peste 18 ani și cu reședința sau domiciliul în municipiul Brașov care vor să își cumpere o bicicletă, clasică, simplă.

Înscrierile pentru participarea la acest program se vor face online pe platforma primăriei, și se vor da pe principiul ”primul venit, primul servit”, cu respectarea tuturor condițiilor de participare – (formular de participare, să fie cetăţeni români, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Brașov, vârsta minimă de 18 ani și să nu fie salariați ai Primăriei nici ai instituțiilor subordonate).

Pe aceste vouchere se vor tipări datele personale ale beneficiarului – numele, prenumele, CNP-ul și să fie menționat explicit pe ele că nu sunt transmisibile.

Acest proiect trebuie implementat în fiecare an, deoarece suma de 500.000 lei nu reprezintă o sumă care să afecteze bugetul local, bugetul putând fi modificat prin suplimentare cu suma de 500.000 lei la capitolul  ”Protecția Mediului”.

În situaţia în care produsul achiziţionat are o valoare mai mică de 500 de lei pot fi achiziţionate, pe aceeaşi factură fiscală, mai multe produse din cele acceptate în proiect şi/sau accesorii: căşti de protecţie, dispozitive de iluminat şi semnalizare, sonerii, ciclocomputere.

Dacă valoarea produsului este mai mare decât cea a voucherului, diferenţa va fi suportată de participant. Voucherul poate fi utilizat exclusiv de beneficiar, în baza actului de identitate, o singură dată, în perioada de valabilitate. El va putea fi folosit doar în magazinele participante, prevăzute în lista disponibilă pe site-ul Primăriei Brașov.

Pentru a deveni magazin participant, o societate comercială trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să desfășoare activități de comercializare a produselor de tip: biciclete, fără a se lua în considerare produsele second-hand care nu fac obiectul proiectului să aibă puncte de lucru (magazine) pe raza municipiului Brașov, să-și declare disponibilitatea de a participa la proiect, prin depunerea unei solicitări care să cuprindă informatii privind: – societatea comercială (denumire, adresa, CUI, CIF, etc.), actul constitutiv, etc.; – punctele de lucru deţinute în Brașov; – produsele comercializate în momentul înscrierii; – datele de contact ale reprezentantului legal.

Prin acest proiect ne dorim ca brașovenii să facă mai  multă mișcare, alegând să își lase mașina acasă în detrimentul acestor noi mijloace de locomoție.

Brașovul este pe loc fruntaș în Europa și România la poluare. Măsura ar veni în sprijinul administrației locale. Cu toții ne dorim un oraș verde, un oraș prietenos cu mediul, de aceea este necesar să venim și cu proiecte pe măsură, nu doar cu vorbe și promisiuni, așa cum se întâmplă acum la FOV. Să încurajăm brașovenii să meargă cu bicicleta!

 

  1. RAPORTUL DE AUDIT – care costă brașovenii suma de 150.000 lei

 

A trecut mai mult de o lună de zile, de când i-am solicitat dlui primar Coliban să pună la dispoziția consilierilor locali raportului de audit, pentru care brașovenii au plătit suma de 150.000 lei.  

Pe această cale îi solicit dlui primar să respecte legea și, în termen de 30 de zile să furnizeze informațiile solicitate de către consilierii PSD.

Nu înțeleg de ce primarul Coliban nu dorește să prezinte Consiliului Local și în speță brașovenilor acest raport de audit.

Care este motivul? Transparență 0 în Primăria Brașov!” , a declarat Lucian Pătrașcu, liderul consilierilor locali PSD.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: