Lucian Pătrașcu: Brașovul poate deveni al doilea oraș din România unde se va achita VINIETA

În ultima perioadă de timp, se vorbește tot mai des, despre poluarea Brașovului.

Din analize și studii în domeniu, reiese că suntem pe locul 3 în ceea ce privește gradul de poluare în România. Am văzut deja că alte orașe care se confruntă cu această problemă, așa cum este Bucureștiul, au luat măsuri concrete pentru reducerea poluării. De exemplu, șoferii care vor să circule în zona centrală a Bucureștiului vor plăti VINIETA.

Propun administrației locale introducerea unei astfel de taxe și la Brașov, cu atât mai mult cu cât este unul dintre cele mai vizitate orașe turistice din România, după București, aceasta însemnând mai mult trafic, deci și multă poluare. Propun ca pentru autoturismele non-Euro, Euro 1 și Euro2 accesul să fie interzis în centrul orașului, iar pentru celelalte zone ale municipiului să fie încasată o taxă. De asemenea, autoturismele Euro3 și Euro 4 să poată circula peste tot în oraș, dacă se achită VINIETA.

Pentru cei care nu vor respecta această regulă, propun sancțiuni foarte clare. Este foarte simplu ca noi toți să ne plângem zilnic de poluare, dar să nu fie luate măsuri concrete. Observ că, din dorința de a-și face imagine, colegii de la alte partide insistă pe subiecte de mediu, dar evită principalul subiect, ceea ce ne afectează zilnic și care are un impact major în viețile noastre.

Voi propune colegilor din Consiliul Local să pună în discuție, la următoarea ședință de plen și această variantă. Să nu uităm că principala sursă de poluare a orașului nostru o reprezintă noxele emanate de autovehicule și că regula de a plăti o taxă pentru combaterea poluării în municipiu este implementată deja în multe capitale europene, acesta reprezentând un criteriu al calității vieții locuitorilor.

Lucian Pătrașcu

Președintele Organizației Municipale PSD Brașov

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: