Lucian Pătrașcu: „Brașovenii vor fapte și nu vorbe. Așteptăm proiecte concrete și nu bani cheltuiți pe discuții”

Evenimentul dedicat sustenabilității de mediu, Forumul Orașelor Verzi îi costă pe brașoveni 665.000 lei, 111.000 lei/zi. Lucian Pătrașcu, liderul consilierilor locali PSD, consideră că primarul, Allen Coliban , în loc să investească în proiecte concrete, cheltuie bani cetățenilor pe tot felul de dezbateri.

De asemenea, consilierul local consideră că, pensionarii brașoveni care au pensia până la 1700 lei ar trebui să primească din partea RAT BV 15 bilete gratuite/lună.

„În perioada 06-12 septembrie 2021, se va desfășura la Brașov, Forumul Orașelor Verzi, având ca scop prezentarea brașovenilor a politicilor de sustenabilitate și mediu în zonele urbane și pe de altă parte, educarea publicului brașovean, cu privire la măsurile necesare a fi luate pentru combaterea poluării și transformarea orașului într-o adevărată capitală verde a Europei.

Îi atrag atenția dlui primar Coliban, faptul că ar fi fost normal ca, acum 2 luni de zile când am votat acest proiect în sedința de CL, să fi avut anexat acestuia și un deviz estimativ de cheltuieli.

Orice proiect votat în consiliu local produce cheltuială în bugetul local.

Surprinderea a fost că, acest proiect care se desfășoară pe 6 zile, costă brașovenii 665.000 lei, 111.000 lei/zi,  din punctul meu de vedere, foarte mulți bani.

De aproape un an de zile de când este administrația USR-istă la Brasov, numai vorbe și dezbateri publice, fără nicio măsură sau proiect concrete pentru brașoveni.

Dle Primar cu acești bani, puteam monta pubele ecologice pentru 2 cartiere mari din Municipiul Brașov sau putem amenaja spații verzi pentru brașoveni sau putem amenaja 2 parcuri – proiecte concrete, de care brașovenii ar fi putut beneficia, dar din păcate suntem doar la nivelul vorbelor și al declarațiilor.

Observăm cu toții că de aproape un an de zile, administrația Coliban nu a luat nicio măsură cu privire la poluarea și la mirosul din Municipiul Brașov, dar anul trecut în campania electorală, Coliban protesta în permanență cu privire la cele două probleme.

Dle primar Coliban, așteptăm proiecte concrete pentru Brașov și nu bani cheltuiți aiurea pe tot felul de discuții. Brașovenii vor fapte și nu vorbe.  

 

MAJORAREA PLAFONULUI DE LA 1200 LEI LA 1700 LEI PENTRU PENSIONARII BRAȘOVENI – bilete gratuite / lună

 Începând cu anul 2017, pensionarii brașoveni care au pensia până la 1200 lei beneficiază din partea RAT BV a unui număr de 15 bilete/lună gratuite. La acel moment în Municipiul Brașov erau 20.000 de pensionari care beneficiau de această facilitate.

În prezent din cauza măririi punctului de pensionare, numărul de pensionari care mai beneficiază de această facilitate este în jur de 4000 de persoane.

Având în vedere creșterea prețurilor la alimente, curent, gaz cât și la alte produse și utilități consider că este oportun să mărim plafonul de la 1200 de lei la 1700 de lei pentru pensionarii brașoveni care pot beneficia de 15 bilete/luna gratuite.” , a declarat Lucian Pătrașcu, consilier local PSD

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: