Locurile de munca in constructii si transporturi, in crestere

Firmele de construcții se pregătesc pentru demararea lucrărilor din acest an. Oferta de locuri de muncă în acest domeniu înregistrează o creștere semnificativă comparativ cu lunile precedente dar și față de situația din luna februarie a anului trecut. Conform anunțurilor de joburi de pe BestJobs.eu observăm o creștere de 51% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017. O creștere de 27% este înregistrată și în domeniul transporturilor.

Locuri de muncă și candidați în construcții

Cele mai multe anunțuri sunt pentru ingineri proiectanți (478), instalatori (194), sudori (156), ingineri constructori (156), electricieni (129), lăcătuși mecanici (125), arhitecți (115) și muncitori pe șantier (108).

Capitala rămâne în continuare pe primul loc în ceea ce privește numărul de oferte, fiind urmată de orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași și Constanța.

Locuri de muncă pentru candidații cu experiență în domeniul construcțiilor sunt disponibile și în străinătate: Germania (53 anunțuri), Belgia (53 anunțuri), Olanda (39 anunțuri), Franța (31 anunțuri) și Marea Britanie (17 anunțuri).

Companiile au și ele la dispoziție o bază numeroasă de candidați de unde pot alege. Cei mai mulți candidați au experiență ca și ingineri construcții, ingineri proiectanți, electricieni, șefi șantier, instalatori, muncitori și lăcătuși mecanici.

Locuri de muncă și candidați în transporturi

Oferta de locuri de muncă pentru candidații cu experiență în transporturi include anunțuri pentru șoferi (596) și coordonatori transport (171). Anunțurile pentru șoferi se adresează atât celor care dețin categoria B cât și șoferilor de tir și șoferilor profesioniști. Adiacent există oferte și pentru responsabili logistică (209) respectiv mecanici auto (949).

Orașele cele mai ofertate sunt și în acest domeniu București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Arad, Iași și Oradea.

Oferta din străinătate include anunțuri în Germania (31), Olanda (13), Marea Britanie (12), respectiv Franța, Ungaria și Italia cu câte 5 anunțuri fiecare.

În ceea ce privește candidații, pe platforma BestJobs.eu există în acest moment 78.037 soferi, 250.554 coordonatori transport, 83.641 mecanici și 332.201 responsabili logistică.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: