Locuri de parcare fără plată în Brașov. Firma care administra locurile de parcare ar fi dispărut fără urmă

Primarul Allen Coliban a susținut astăzi într-o postare pe facebook că va acționa în judecată firma care a administrat parcările din oraș pentru că nu a predat bunurile către Primăria Brașov așa cum, chipurile, ar fi prevăzut în contract. Firma P&P a scos din funcțiune parcometrele, astfel că nu se mai pot încasa bani pentru parcare. Cu alte cuvinte, Primărie Brașov va pierde bani frumoși în următoarele săptămâni, spre bucuria brașovenilor și turiștilor care vor parca în oraș fără bani.
”Potrivit contractului, P&P ar fi trebuit să se prezinte ieri, 13 mai, la primărie, pentru a preda toate bunurile de retur. Contractul dintre primărie și P&P este cât se poate de clar: în momentul încetării contractului, toate bunurile de retur revin Primăriei Brașov. Vorbim despre parcometre, aplicații, mașini și în general toate reperele de infrastructură necesare funcționării serviciului de parcări. Reprezentanții operatorului P&P nu au venit ieri și nu au răspuns, aşa că am făcut o nouă convocare pentru azi dimineață, convocare pe care au ignorat-o din nou.
Fiindcă toate au o limită, astăzi am mers personal la sediul operatorului și am constatat că P&P pur și simplu nu mai este de găsit. Reprezentanții societății au dat bir cu fugiții, s-au ascuns, ca într-un film prost, sperând, probabil, că astfel vor scăpa de răspundere. Încă de vinerea trecută, P&P a scos din funcțiune aparatele și toate elementele de infrastructură și a suspendat serviciul de relații cu clienții, o atitudine care denotă o extremă rea-credință. Practic, firma P&P a fugit de brașoveni cu coada între picioare.
Problema celor de la P&P este însă că distracția abia începe și că această rea-credință și încălcarea termenilor din contract vor fi atacate în instanță, pentru a recupera prejudiciul pe care această firmă îl cauzează în mod direct comunității brașovene și bugetului local. P&P se face vinovată de abuz de încredere, adică de însușirea unor bunuri care nu-i aparțin și refuzul de a le returna proprietarului de drept.
Nicio grijă, acest prejudiciu va fi recuperat în instanță! Dar în clipa aceasta trebuie să știți cum stau lucrurile. Vă vom ține la curent cu pașii pe care-i facem în acest proces penal cu P&P.
Știm că momentan nu se poate plăti parcarea în municipiul Brașov, fiindcă primăria nu poate încasa bani. Acum înțelegeți și de ce.
Avem un proiect nou-nouț pentru sistemul de parcări, care va funcționa de acum direct în subordinea primăriei și al cărui beneficiar va fi tot bugetul local. Noua abordare este mai aproape de cetățeni și cu o gestiune modernă, adică ceva normal pentru un astfel de serviciu. Încercăm să-l punem pe picioare cât mai repede, dar oricât de optimiști am fi, tot va dura câteva săptămâni până să-l avem operațional”, a scris pe facebook primarul Allen Coliban.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: