Locuitorii din Gârcini „fură curent”

Echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul DEER, împreună cu Poliția Municipiului Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov au organizat o acțiune de verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din localitatea Săcele, zona Gârcini, județul Brașov cu scopul de a preveni și a combate sustragerea de energie electrică.

Potrivit Serviciului de PR și Comunicare DEER :

„Din totalul instalațiilor verificate în data de 02.07.2021 au fost identificate 12 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare, cu racordare ilegală la rețea,  prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice.

Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.”  

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: