Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei, iluminate în portocaliu de Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

Astăzi, de Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei sunt iluminate în portocaliu.

Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor a fost înființată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 2000 (Rezoluția nr. A/RES/54/134). Data este aleasă pentru a comemora asasinarea violentă a surorilor Mirabal – Patria, Minerva și Maria Teresa, dizidente care au fost ucise cu bestialitate în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1960, în timpul dictaturii lui Rafael Trujillo.
Mai multe evenimente publice vor fi organizate pentru a sărbători această zi, iar clădirile şi reperele simbol ale oraşelor vor fi colorate în portocaliu, pentru a aminti nevoia unui viitor fără violenţă.
,,Și în acest an, împreună cu doamnele de la Clubul Soroptimist Internațional, Filiala Brașov, vom marca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Astfel, literele de pe Tâmpa și clădirea primăriei vor fi iluminate în culoarea portocalie, culoarea care simbolizează lupta pentru eliminarea violenței împotriva femeilor. Sper ca cei care vor vedea Tâmpa și primăria luminate în portocaliu se vor gândi mai mult la acest fenomen și la ce poate face, fiecare dintre noi, pentru persoanele care trec prin această situație”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: