Lipsă acută de personal la Spitalul Județean Brașov. Unele spitale refuză transferul pacienților cu patologie COVID

Deficit de personal de peste 30% la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU).

Spitalele din Brașov, Covasna și Harghita refuză să primească prin transfer pacienți cu patologie COVID.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii, și o echipă a Direcției de Sănătate Publică Brașov, condusă de directorul executiv al instituției, dr. Andrea Neculau, au avut astăzi o întâlnire cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, prima dintr-o serie de întâlniri cu reprezentanții tuturor spitalelor de stat din județ.
Temele abordate au vizat situația epidemiologică din Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU), măsurile de gestionare a acesteia și de prevenire a infectării cu noul coronavirus, problemele întâmpinate în privința transferurilor de bolnavi către alte unități spitalicești, gradul de asigurare a serviciilor medicale esențiale non-Covid și situația lucrărilor de modernizare a spitalului.
Principalele probleme expuse de reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență au fost legate de deficitul de personal ATI și de refuzul altor spitale de a primi, prin transfer, pacienți cu patologie Covid asociată, în timp ce există spitale, atât din județul Brașov, cât și din cele învecinate (Făgăraș, județele Covasna, Harghita), care direcționează pacienți la SCJU, chiar cu afecțiuni care pot fi tratate local și astfel încarcă mult unitatea brașoveană.
Potrivit managerului SCJU, dr. Călin Cobelschi, spitalul a intrat în perioada pandemiei cu un deficit de personal de aproximativ 30%, iar rata de succes în privința angajărilor nu acoperă necesarul.
În prezent, situația personalului ATI din SCJU este următoarea:
Medici: personal necesar 35, existent 16
Asistenți: personal necesar 101, existent 68
Infirmiere: personal necesar 51, existent 17
Brancardieri: personal necesar 9, existent 4.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: