Liderii PSD Brașov vorbesc despre pericolul COVID-19

Senatorul PSD Brașov, dr. Florin Orțan și președintele executiv PSD Brașov, Marian Rasaliu, au susținut astăzi, o conferință de presă, live, pe pagina de Facebook a partidului, în contextul situației actuale la nivel național și mondial.

Dr. Florin Orțan, senator PSD Brașov a atras atenția tuturor brașovenilor să încerce pe cât posibil limitarea tuturor contactelor sociale, subliniind cât de important este ca populația tânără, activă, care se află în continuă mișcare, să nu intre în contact direct cu seniorii din familie sau prieteni apropiați.
“Persoanele active sunt mult mai expuse în a contracta COVID-19, dar fac forme foarte ușoare de boală. Este important să conștentizăm că ne expunem părinții, bunicii, la pericole foarte grave, care pot avea un deznodamânt mai puțin fericit. Următoarele 2-3 luni sunt capitale pentru sănătatea seniorilor noștri! Nimic nu este prea mult în acest război cu un inamic invizibil, dar extrem de agresiv!”
Făcând referire la situația poltică actuală, senatorul Orțan afirmă: Orban a avut grijă să se izoleze la Vila Lac 1 si să facă din acest lucru un pretext în a nu participa la consultările de care România are atât de mare nevoie în această perioadă foarte dificlă și zbuciumată, sub pretextul pueril că este foarte bolnav. Oare Ludovic Orban nu a auzit de consultări video? Aceasta este, de fapt, adevărata politizare a Coronavirusului! Trebuie să fii la muncă în folosul comunității care se numește România!

Marian Rasaliu a făcut apel la brașoveni să aibă încredere în instituțiile statului (Poliție, Jandarmerie, Armată, instituțiile medicale) subliniind că, solidaritatea ar trebui să ne caracterizeze în perioada aceasta, indiferent de culoarea politică.
“Trebuie să ne concentrăm, din punct de vedere administrativ, cu precădere, asupra zonei Făgăraș. Populația de acolo, de la Ucea până la Șinca Veche, deoparte și de alta a Oltului, a plecat în proporție de aproape 90% în Italia. Instituția Prefectului, DSP-ul, alături de alte autorități competente trebuie să ia foarte în serios această zonă, să se deplaseze la fața locului și să încerce să controleze cât mai bine izolarea la domiciliu a celor ce se întorc acasă.”a declarat Marian Rasaliu, presedinte executiv PSD Brasov, fost prefect

Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: