Liderii din PNL se ”încaieră” între ei…pe subiecte electorale. Veștea spune ceva, Mareș, altceva. Cine minte? Voi îi mai credeți?

Penibilii de la PNL Brașov. Liberalii brașoveni au ajuns de râsul curcilor, comunicatele lor fiind de-a dreptul ridicole. Este și cazul subiectului legat de ieșirea la pensie cu doi ani mai devreme a locuitorilor din Făgăraș și Victoria. Primul a ieșit cu un comunicat Adrian Veștea, care susține că la propunerea lui, deputații Gabriel Andronache și Paul Dobre au adoptat această lege. Nu durează mult și apare un alt comunicat, dar al deputatului Mara Mareș. Aceasta susține că propunerea îi aparține ei cu sprijinul candidatului PNL Făgăraș, dar nici urmă de Adrian Veștea sau alți parlamentari. Oare brașovenii ce să mai înțeleagă din această bătaie de joc cu iz electoral? Cum vor digera toate aceste gogoși electorale pe care le vând politicienii liberali? Deci, până la urmă, care minte dintre cei doi? Sperăm că brașovenii vor ști să sancționeze aceste derapaje pe bani publici, pentru că cei doi sunt plătiți regește pentru a ajuta comunitatea, nu pentru a se poza și a minți.

Ce scrie Litera9 că a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea:

”La propunerea mea adresată parlamentarilor PNL și concretizată printr-un amendament al domnilor deputați Gabriel Andronache și Paul Victor Dobre,  Parlamentul României a adoptat astăzi, o modificare la LEGEA PENSIILOR, prin care angajații din localitățile VICTORIA și FĂGĂRAȘ vor ieși la pensie cu 2 ani mai repede, din cauza poluării cu amoniac generate de platformele industriale care au funcționat sau funcționează în zonă.

De aceeași prevedere vor beneficia și angajații domiciliați în localitățile situate pe o rază de 8 km în jurul celor două unități administrativ-teritoriale amintite, respectiv cei din comunele Beclean, Mândra și Ucea.

Dacă sănătatea nu mai poate fi redată cetățenilor din localitățile amintite, supuși zeci de ani agenților poluanți descriși de lege, măcar acest gest făcut de legiuitor la solicitarea mea este, cred, o minimă reparație la care au dreptul din partea statului român!”.

 

Comunicatul de presă al Marei Mareș:

”AM PROMIS, AM FĂCUT!

Pensionare cu 2 ani mai devreme pentru locuitorii din Făgăraș și Victoria!

Făgărașul și Victoria au fost recunoscute legal ca fiind zone afectate de poluarea remanentă, iar persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în aceste orașe dar și pe o rază de 8 km în jurul acestora beneficiază de REDUCEREA vârstei standard de pensionare cu 2 ANI, fără penalizări!

Propunerea legislativă a fost inițiată de deputata PNL Mara Mareș alături de echipa PNL Făgăraș și cu sprijinul lui Lucian Cupu, candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Municipiului Făgăraș, iar scopul său a fost recunoașterea acestei noi categorii de drepturi și locuitorilor din Făgăraș și Victoria, pentru ca și aceștia să beneficieze de tratament egal în fața legii.

 

Mara Mareș:

“- Am reușit să îndeplinim această promisiune făcută oamenilor. Le mulțumesc tuturor, pentru că și-au pus speranța în noi și ne-au susținut în această luptă de anduranță. PSD-ul s-a opus sistematic recunoașterii acestor drepturi: au respins propunerea în Senat, iar în Camera Deputaților i-au formulat un raport de respingere nejustificat, cu care au vrut să păcălească plenul. N-au reușit să îngroape proiectul de lege, pentru că Partidul Național Liberal nu a acceptat ca drepturile care se cuvin oamenilor ce locuiesc în zone afectate în mod egal de poluare să fie recunoscute doar în unele zone, iar în altele nu. De azi înainte, de aceste drepturi beneficiază și făgărășenii, dar și oamenii din Victoria. În aceste momente se împlinește promisiunea pe care v-am făcut-o, cu mai bine de 2 ani în urmă. Nu ne oprim aici!

 

Lucian Cupu, candidatul Partidului Național Liberal la Primăria Municipiului Făgăraș:

 

” – Ceea ce nimeni din oraș nu mai credea, s-a îndeplinit astăzi! Multe zile de studiu de caz, ani de lobby pentru reducerea vârstei de pensionare datorită poluării remanente de la platforma chimică au devenit realitate și pentru făgărășeni.

Cu sprijinul dnei. deputat Mara Mareș și a echipei PNL, ieri s-a adoptat, cu majoritate de voturi, modificarea legii pensiilor în sensul în care oamenii care au locuit 30 de ani în Făgăraș și la 8 km în jurul acestuia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani!”

 

 

Gheorghe Cristian, Primarul Municipiului Victoria:

 

” – Mă bucură foarte mult această veste.

Oamenii care au locuit aici merită această reducere cu 2 ani a vârstei de pensionare, iar obținerea acestui drept acum arată că întotdeauna este bine să te lupți pentru drepturile oamenilor. Mulțumesc doamnei deuptat Mara Mareș pentru munca în echipă, pentru eforturile depuse și luptele pe care le-a purtat în Parlament, în numele oamenilor din Victoria și Făgăraș.”

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: