Acasă Local Li s-a blocat accesul! Consilierii liberali au venit astăzi la Primăria Brașov...

Li s-a blocat accesul! Consilierii liberali au venit astăzi la Primăria Brașov cu un executor judecătoresc!(VIDEO)

Premieră negativă la Primăria Brașov! După ce conducerea useristă din adminisrația locală a vrut să blocheze accesul brașovenilor la ședințele Consiliului Local care sunt PUBLICE, mai nou s-a restricționat și accesul consilierilor locali! Astăzi, aceștia, în frunte cu viceprimarul Sebastian Rusu au venit în Primăria Brașov însoțiți de un executor judecătoresc care să vadă că aleșii locali nu au acces la birourile de interes, cum ar fi de exemplu Direcția Tehnică.

Apucăturile comuniste ale șefilor din Primăria Brașov au fost taxate inclusiv de Avocatul Poporului. Faptul că una au promis în campania electorală și alta au făcut atunci când s-au văzut pe salarii de peste 300 de euro pe ZI s-a constatat și la ultima ședință a Consiliului Local, atunci când un brașovean a reclamat faptul că s-a săturat de administrația locală, de petițiile și sesizările făcute fără rezolvare. De asemenea, nici audiențele mult promise au dispărut. Brașovenii se plâng că nu au nicio șansă să discute cu primarul Allen Coliban.

O instituție publică nu poate fi confiscată de o persoană. Această acțiune nu este doar ne-democratică, ci încalcă principiile fundamentale de transparență și integritate. Astfel de acțiuni deschid calea către practici totalitare, unde bunul plac al unei singure persoane devine norma și criteriul de administrație publică.

Este o abordare periculoasă care trebuie să fie respinsă categoric și care, în mod ironic, sunt contrar opusul principiilor pe care dl Coliban le susține în mod teoretic vehement.
Consilierii reprezintă cetățenii în cadrul administrației locale și sunt aleși pentru a le servi interesele. Limitându-le accesul direct la reprezentanții Primăriei, Primarul Coliban acționează împotriva intereselor brașovenilor. Aceasta nu face decât să complice și să întârzie procesele de soluționare a problemelor cetățenilor, generând mai multă birocrație și ineficiență.

Decizia de a limita accesul consilierilor la instituția publică nu respectă normele de relație instituțională, comunicare instituțională și, mai ales, normele de bun simț ale relațiilor interumane. Această decizie ar fi trebuit să fie anunțată în scris consilierilor și să fie motivată adecvat.

Prin decizia de a limita accesul consilierilor în Primărie, nu numai că li s-a restrâns capacitatea de a-și îndeplini funcția de reprezentanți ai cetățenilor, dar li s-a și încălcat demnitatea funcției precum și demnitatea personală. Este esențial să ne amintim că aceștia au fost aleși de cetățeni pentru a servi interesele lor și trebuie să li se acorde respectul cuvenit în exercitarea acestui mandat indiferent de orgoliile personale ale unui primar.
La câteva zile distanta de data de 15 noiembrie, este cu atât mai alarmant faptul că asistăm la apariția unei noi forme de dictatură, generată de interesele meschine ale unei singure persoane. Orașul nostru a luptat cu curaj împotriva dictaturii, și acum ne confruntăm cu o amenințare internă a valorilor democratice

Îi sugerăm Primarului Coliban să mute Primăria pe Dealul Cetății și să o doteze cu tunuri pentru a impiedica accesul oricui. În acest fel putem cel mai bine reflecta absurditatea și pericolul deciziei Primarului Coliban de a limita accesul consilierilor în Primărie.
Decizia primarului Coliban este una care aruncă umbre serioase asupra administrației publice locale și a democrației noastre. Ne îngrijorează profund consecințele acestei decizii asupra orașului nostru și a cetățenilor noștri. Facem apel la Primar să revină asupra acestei decizii și să respecte principiile democratice, transparența și integritatea”, a spus Sebastian Rusu, viceprimarul Municipiului Brașov.

 

YouTube video

YouTube video

YouTube video