Leul a ajuns la un minim istoric. Ce spune despre acest lucru fostul ministru Ialomițianu

Leul a atins un nou minim istoric în raport cu Euro. Este vorba despre un curs de 4,7729 lei/euro. Fostul ministrul Gheorghe Ialomițianu a comentat situația actuală.

Creșterea economică se bazează pe consum stimulat de importuri ce creează o cerere mai mare de euro pe piață. (Deficitul balanței comerciale este mai mare cu peste 2 miliarde de euro față de anul precedent). Declarațiile politice din campania electorală atât din partea reprezentanților puterii cât și din partea opoziției (dezastrul privind situația financiar-bugetară lăsată de fosta guvernare ceea ce va duce la înregistrarea unui deficit bugetar de 4%, necesitând noi împrumuturi, tăieri de cheltuieli și majorări de impozite, susținerea politică șubredă a actualului Guvern în Parlament, lipsa unor măsuri concrete pe care actualul Guvern dorește să le implementeze în perioada următoare, lipsa măsurilor de susținere a capitalului autohton.

Ce măsuri ar duce la temperarea devalorizării leului? E simplu, stimularea producției și a investițiilor. Devalorizarea leului în raport cu euro avantajază guvernul în momentul când va elabora bugetul”, a spus Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de finanțe.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: