Lena Brebeanu, director tehnic al handbalului feminin de la ACS Transilvania

Colectivul tehnic al secției de handbal de la ACS Transilvania Brașov se îmbogățește cu una dintre cele mai experimentate antrenoare de copii și juniori din țară. Lena Brebeanu, un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, revine la gruparea brașoveană, după ce în urmă cu câțiva ani a mai activat în roșu și negru, contribuind la rezultatele foarte bune ale echipelor Transilvaniei.

„Revin cu drag într-un loc în care am lucrat cu plăcere, tot ca director tehnic. Am decis, alături de conducerea clubului și de colectivul de antrenori al secției, că putem face treabă bună și pornim la drum cu aceeași dorință care ne-a purtat către succes și în trecut. De altfel, mă despărțisem în condiții foarte bune de ACS Transilvania, doar că pe atunci activam și ca director al Centrului Național de Excelență de la Brașov și nu am mai putut merge în paralel. Revin motivată, alături de colegi, să muncim pentru aceleași rezultate bune!”, a precizat prof. Lena Brebeanu.

Directorul tehnic al handbalului feminin de la ACS Transilvania și-a început cariera de antrenor în urmă cu 35 de ani, în 1986. Prin mâinile sale au trecut numeroase handbaliste de valoare, iar dintre numele oferite handbalului de Lena Brebeanu le amintim pe Paula Ungureanu, Andra Andrei, Simona Vintilă sau Simona Petrache.

A înființat primul club privat din România (Golden Kids, în 2001), iar din bogata experiență a carierei sale fac parte, de la debutul de care a avut parte chiar la senioare (Iason Brașov), la loturile naționale juvenile (generația 1998-1999), la primul titlu la junioare al Coronei Brașov (2012), la lotul național de handball beach (participări la Campionatul European în 2017 și la Campionatul Mondial în 2018), până la numeroasele generații de junioare din care au crescut handbaliste talentate, iar lista ar putea continua.

„Împărtășim o mare bucurie că doamna Lena Brebeanu ni se alătură. Mai ales că dânsa a mai lucrat la Transilvania și în trecut, iar dacă s-a ivit din nou această posibilitate, avem încredere că rezultatele nu vor întârzia să apară”, a precizat și prof. dr. Răzvan Enoiu, președinte onorific al ACS Transilvania Brașov.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: