Legea minciunilor unitare sau cum face PSD să ia cu două mâini ceea ce dă cu o mână

 # Legea privind salarizarea unitară în sistemul public este o colecție de minciuni adunate sub formă de norme juridice.

 # În campania electorală, PSD a promis că toate salariile din sectorul bugetar vor crește, niciun salariu nu va scădea. Acum, Ministrul Minciunilor, pardon al Muncii, spune că … unele salarii vor scădea. PSD a promis o lege echitabilă, iar acum introduce discriminări în familia salarială a magistraților, încălcând Constituția.

# PSD a mințit că legea va fi aplicabilă de la 1 iulie 2017, iar acum amână aplicarea ei pentru perioada 2018-2022. PSD a mințit că va fi o lege unitară și a introdus excepții pentru unele categorii de funcționari care vor fi remunerați, în continuare, după grile salariale enorme, stipulate în acte normative cu caracter special, transformând legea unitară într-o lege-cadru.

# PSD a promis o creștere reală a veniturilor prin noua lege de salarizare unitară, iar Ministrul Finanțelor afirmă, în presa străină, că această creștere va fi neutră pentru că banii plătiți în plus de stat vor fi returnați acestuia de către bugetari prin noi taxe și impozite. A propos, domnule Ministru Viorel Ștefan, cât de mult veți crește pragul minim, obligatoriu prin lege, de stabilire anuală a impozitelor și taxelor locale? Îl veți tripla sau îl veți înzeci în următorii 2 ani? Aceasta va fi „echitatea” legii PSD? Ceea ce dați cu o mână funcționarilor din aparatul de stat veți lua cu două mâini de la toți românii care dețin un bun în proprietate? 

# PSD și-a suflecat mânecile și a consacrat minciuna prin lege. La televizor și pe hârtie, cifrele din „legea minciunii unitare” încântă, însă realitatea va demonstra că bugetarii au fost „făcuți la buzunare”, conform unei celebre sintagme din jargonul românesc, prin norme juridice mincinoase adoptate de majoritatea PSD – ALDE.

# Legea dacă va intra în vigoare nu poate rămâne în forma adoptată de Parlament la data de 7 Iunie 2017. Ea trebuie modificată în sensul eliminării discriminărilor promovate de lege, în special în familia salarială a magistraților, a personalului tehnic IT din Justiție cât și în privința salarizării grefierilor.

Gabriel Andronache,

Deputat PNL de Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: