Legea carantinei și izolării, publicată în Monitorul Oficial. Va intra în vigoare de pe…

Mult așteptata lege a carantinei și izolării a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Ea va intra în vigoare în 3 zile de la data publicării.

Reamintim faptul că raportul legii a fost modificat miercuri seara de senatorii juriști, care au adoptat mai multe amendamente. Notăm obligația INSP de a comunica separat numărul cazurilor noi de cele retestate. Din lege au fost eliminate paragrafele care prevedeau carantinarea bunurilor.

Ministerul Sănătăţii va fi obligat să creeze un corp al voluntarilor pentru situaţii de urgenţă la care statul să poată apela când e nevoie.

Personalul medical detaşat va primi suplimentar 50% din salariu, o diurnă de 2%, cât şi cazarea şi transportul în localitatea unde a fost dispusă detaşarea. Detaşarea nu poate depăşi 30 de zile.

Persoanele care contestă juridic carantinarea sau izolarea vor fi monitorizate medical, iar decizia primei instanţe în acest sens este executorie, a decis, miercuri seara, Comisia juridică a Senatului, la dezbaterea proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: