Lege promulgată: Nu muncești, nu primești ajutor social!

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Mai exact, noile prevederi ii lasa fara ajutor social pe cei care refuza un loc de munca. Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social” . 

Mai mult decat atat, cei care au pierdut dreptul la ajutor social il pot solicita din nou dupa o perioada de 12 luni.

De asemenea În situaţia în care persoana nominalizată să efectueze acţiunile sau lucrările de interes local se află în incapacitate temporară de muncă sau şi-a pierdut total ori parţial capacitatea de muncă, obligaţia de a presta acţiunile sau lucrările de interes local (…) se transferă celorlalte persoane apte de muncă din familie, cu acordul primarului”, se mai arată în proiect.

 

 

Reamintim ca proiectul de lege a fost adoptat de catre parlamentari in 20 iunie 2018 cu 274 de voturi pentru, 4 impotriva si 2 abtineri.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: