Lantul de cafenele de specialitate Meron, infiintat la Cluj, deschide saptamana aceasta noua locatie la Brasov

Lantul de cafenele Meron, fondat de Bogdan Ciocian in Cluj Napoca, deschide în 10 octombrie cea de 17-a unitate la nivel national, in Brasov cu o investitie de peste 100.000 euro.

Dupa jumatate de an atipic si impredictibil, cu investitii de dezvoltare a shop-ului online pentru cafea boabe si echipamente pentru prepararea cafelei, livrarea in conditii de siguranta la domiciliu, dar si pregatirea unor materiale care sa-i ajute pe consumatori pentru prepararea cafelei acasa, brandul deschide o noua locatie in Brasov.

Anul trecut, brandul de cafea de specialitate a inregistrat o cifra de afaceri de 12 milioane de lei, in crestere cu 35% fata de anul precedent. Chiar daca pandemia a incetinit activitatea cafenelelor Meron, brandul a decis regandeasca strategia, sa dezvolte alte ramuri ale business-ului si sa continue investitiile. Astfel, diminueaza pierderile si, pentru anul acesta,  estimeaza o usoara crestere, dar precauta, raportata la context, datorita coffee shop-urilor nou deschise.

Cu o investitie initiala (a primei locatii din Cluj-Napoca) de peste 90.000 de euro, Meron va avea incepand din aceasta saptamana 17 locatii si prajitoria proprie de cafea.

In prezent, lantul de coffee shop-uri de specialitate a ajuns la 115  angajati, iar una dintre cele mai provocari incepand cu luna martie, este sa pastreze toti angajatii pe perioada pandemiei.

Brandul este prezent cu 10 coffee shop-uri in Cluj-Napoca, cate una in Bucuresti, Satu-Mare, Zalau si Targu Mures, doua in Oradea. Odata cu deschiderea coffee shop-ului din Brasov, brandul ajunge la 17 unitati pe piata nationala.

 

“E o perioada cu predictibilitate mai restransa, e clar. Pentru noi toti, cei care avem un business in HoReCa, pentru ca unele business-uri restrang activitatea sau isi concentreaza eforturile pentru alta nisa de servicii. Noi am ales sa continuam cu extinderea. Pandemia ne-a invatat sa fim mai adaptabili decat credeam si ne-a dat timp sa ne refacem strategia pe termen mediu si lung, sa dezvoltam anumite canale si proceduri. Chiar daca nu lucram la capacitate maxima, suntem precauti si mergem inainte, cu regulile create de noul context.” declara Bogdan Ciocian, CEO Meron.

 

Planurile de business nivel national vizeaza deschiderea a 30 locatii pentru urmatorii 5 ani, cu potential de extindere pe plan international. Brandul a fost lansat in 2015, de o echipa de investitori clujeni, si a fost ulterior dezvoltat in franciza.

 

“Depindem unii de altii: de la cafeaua verde, furnizori de servicii, angajati, pana la producatorii locali cu care noi colaboram. Asa ca urmatoarele orase pe care le avem in vedere pentru extindere si pentru care exista deja discutii avansate sunt Sibiu si Timisoara. “ completeaza antreprenorul clujean. “

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: