„Lacul lebedelor”, spectacol extraordinar de balet în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019

Opera Brașov și Muzeul „Casa Mureșenilor” organizează miercuri, 23 octombrie 2019, de la ora 17.00, la muzeu, Recitalul de la ora 5. Evenimentul muzical va fi susținut de artiștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu – soprană, Valentina Mărgăraș – soprană, Maria Petcu-Catrina – soprană, Anda Pop – soprană, Valentin Marele – bariton, Marian Rește – bariton, Nora Vlad – actriță, Lioara Frățilă – pianistă. În programul recitalului, sunt cuprinse arii și duete din operele „Don Giovanni” și „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart, „Edgar” de G. Puccini, aria „Sposa, son disprezzata” de A. Vivaldi, dar și lied-uri românești binecunoscute: „O, rămâi” de G. Stephănescu, „Ai revenit” de I. Tomescu sau „Cine m-aude cântând” de T. Brediceanu.

Biletele pentru recital se găsesc la Muzeul „Casa Mureșenilor”, înainte de eveniment.

Joi, 24 octombrie 2019, de la ora 11.00, în Sala de Balet a Operei Brașov, se desfășoară lecția de balet a „Meșterului Păpușar”. „Meșterul păpușar” este cel mai nou spectacol de balet pentru copii, pe muzică de L. Delibes, ce a avut premiera în luna februarie 2018.

Această lecție de balet este adresată copiilor de vârstă şcolară și cuprinde o oră de studiu – special construită pentru a promova dansul în rândul celor mici – cu tehnici de balet clasic şi contemporan, cu secvenţe coregrafice, dar şi cu variaţiuni din spectacolele de balet. Participă soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov. Prezintă Lorand Cristian, solist al Operei Brașov.

Preț bilete: 15 lei

            Sâmbătă, 26 octombrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet 2019, ediția a XVII-a, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța prezintă spectacolul „Lacul lebedelor”, balet pe muzică de P.I. Ceaikovski.

Libretul baletului este unul dintre cele mai cunoscute și a fost pus în scenă pentru prima dată în 1877 în Moscova la renumitul Teatru Bolșoi, coregraf fiind Julius Reisinger, având ca sursă de inspirație o veche legendă rusă (după alții, o legendă germană, dacă judecăm după numele personajelor principale: Siegfried, Odette – Odillia, Rotbart ș.a.) și a corespuns pretențiilor compozitorului rus. Paradoxal nu a fost primit foarte bine pe moment. Totuși, în 15 ianuarie 1895, cu o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov a avut un succes enorm la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg.

Legenda despre prințese transformate în lebede de un vrăjitor rău, în care vraja lui poate fi spulberată numai prin iubirea unui prinț, se poate întâlni în basmele mai multor popoare.

Coregrafia acestui spectacol este semnată de Mihai Babuşka, după L. Ivanov – M. Petipa. Scenografia: Adriana Urmuzescu. Asistent coregrafie: Monica Cherecheş.

Distribuţia:

Odette – Odile: MAYU TAKAHASHI (Japonia)

Prințul Siegfried: DOUGLAS STEWART CALLUM (Australia)

Rothbart: RYAN BROWN (Anglia)

Regina-Mamă: CECILIA URSUL

Prietenii prințului: DAIA KASHIWABA (Japonia), KEITO SHIMOMURA (Japonia)

Pas de trois: MIZUKI KUBOTA (Japonia), YURIA SOETA (Japonia), DAIA KASHIWABA (Japonia), KEITO SHIMOMURA (Japonia)

Wolfganng: GELU RÂPĂ

Lebede mari: IRENE TOMASSETTI (Italia), ANDRADA ION

Lebede mici: MIZUKI KUBOTA (Japonia), CĂTĂLINA ILIESCU, SAKI GODA (Japonia), YURIA SOETA (Japonia)

Dans spaniol: OANA DINCĂ, YURIA SOETA (Japonia), MIHAI PÂSLARU, DAIA KASHIWABA (Japonia)

Mazurka: MEGUMI HIGUCHI (Japonia), ANDRADA ION, PETRONELA IORDACHE, DORINA PĂTRAŞ, BOGDAN BÎRSĂNESCU, MARIAN BASARABEANU, ŞTEFAN RĂUŢ, SORIN GÂLCĂ

Mirese: LAIMA COSTA, CĂTĂLINA ILIESCU, IRENE TOMASSETTI (Italia), IGUACEL SANCHEZ (Spania)

Dans rus: KEITO SHIMOMURA (Japonia), KEITA KAMIJO (Japonia)

Preț bilete: 55 lei – în sală; 45 lei – la balcon lateral (Pentru acest spectacol mai sunt foarte puține bilete disponibile!)

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Sponsori: KRONOSPAN, Apa minerală ZIZIN

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: