La Timișoara, Cluj sau Sibiu nu există taxe pentru oficierea căsătoriilor. Consilierii locali PSD vor să le elimine și la Brașov

În 19 octombrie a fost pus în dezbatere publică, până în data de 5 noiembrie, un proiect de hotărâre de stabilire a taxelor percepute de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Brașov, pe anul 2019. În acest proiect este propusă majorarea taxelor pentru cererile persoanelor fizice și juridice care beneficiază de serviciile prestate de SPCLEP.

Taxele pentru oficierea căsătoriilor sunt propuse a fi majorate, pentru ziua de sâmbătă, de la 130 de lei, la 150 lei; pentru ziua de duminică, de la 270 de lei, la 320 lei; taxa de urgențe ar crește de la 100, la 200 lei. Justificarea nu există, pentru o astfel de majorare. Probabil că acest proiect va apărea pe ordinea de zi din noiembrie. Noi nu suntem de acord cu aceste majorări. Mai mult, vom propune eliminarea acestor taxe, pentru că municipii ca Timișoara, Cluj, București, Sibiu, nu percep astfe de taxe. Considerăm că bugetul Municipiului Brașov, dar și excedentul bugetar care apare la fiecare final de an, permit ca aceste taxes să fie scoase, sau măcar înghețate, să nu le mai majorăm. Dorim susținerea familiilor tinere și încurajarea celor care vor să-și întemeieze o familie în Brașov și încercăm să le oferim un mediu de viață cât mai propice”, a spus Alexandra Crivineanu, consilier local PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: