La stat leafa vine și pe pandemie, la privat e dezastru

Dacă la stat lucrurile sunt simple, iar angajații își primesc salariile indiferent că este pandemie sau nu, la privat lucrurile stau destul de prost. Proprietarii companiilor private sunt de-a dreptul îngrijorați din cauza măsurilor luate de Guvern. Mulți dintre ei au afaceri în domeniul HORECA, iar de mai bine de 2 luni au lacăt pe ușă. Partea proastă este că sunt proprietari de firme care au spații închiriate. Deși nu se lucrează în această perioadă, ei trebuie să plătească pentru locațiile respective. Mai mult decât atât, dacă unii patroni au decis să-i trimită în șomaj tehnic pe angajați, alții i-au dat pur și simplu afară. Acest lucru va genera clar șomaj. Unde vor merge oamenii să muncească dacă nu mai sunt nici locuri de muncă în această perioadă?

Mai este și categoria de români care și-au scos la vânzare afacerile, tocmai pentru că nu mai sunt siguri că vor putea face față după pandemie. Internetul este deja plin de astfel de anunțuri. Este de așteptat ca în următoarea perioadă să se închidă firme pe bandă rulantă. Din păcate, de suferit au avut doar angajații din mediul privat, cei care și așa au salariile mult mai mici decât cele de la stat.

 

One thought on “La stat leafa vine și pe pandemie, la privat e dezastru

  • 18 mai 2020 la 11:40
    Permalink

    nu este adevarat! si anumitor angajati de la stat li s-au diminuat salariile in aceasta perioada si chiar si dupa starea de urgenta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: