La Sibiu parcarea se plătește și cu cardul sau bancnote. La Brașov…doar cu monede

Orașul lui Georgică…Daca la Brașov pentru a-ți lăsa mașina într-o parcare trebuie să ai buzunarul plin de ”fise” pentru că nu ai prea multe variante de plată, la Sibiu, de curând automatele de plată a parcărilor au fost echipate cu cititoare pentru card contactless și NFC. Asta vine ca un ”plus” pe lângă plata cu bancnote, cardul clasic sau monede. Da, mulți o să spună că se poate plăti prin SMS. Da, corect. Și la Sibiu se poate, doar că, pentru turiștii străini este puțin mai delicat, la fel și pentru cei mai în vârstă care nu se prea descurcă cu tehnologia.

”Serviciul de Administrare a Domeniului Public a finalizat săptămâna trecută instalarea dispozitivelor de citire a cardurilor contactless și a celor de plată cu telefonul mobil prin sistemul NFC pe 37 de automate de plată a parcării situate în centrul istoric și în zona pieței agro-alimentare Cibin.

Restul de automate achiziționate în perioada 2016-2018, au fost prevăzute cu astfel de dispozitive din fabricație astfel că, în prezent, toate automatele de plată a parcării în Sibiu oferă următoarele posibilități de plată:

  • cash, cu monede sau bancnote
  • cu cardul clasic, prin inserarea acestuia în cititor
  • cu cardul, prin sistem contactless
  • cu telefonul mobil, prin sistemul NFC, prin apropierea telefonului de cititor

REAMINTIM faptul că din decembrie 2018 plata se poate face și prin aplicația pentru mobil PARCARE SIBIU, descărcabilă gratuit din Google Play sau App Store. Prin intermediul acesteia se poate face plata parcării cu cardul bancar, prin SMS sau prin credit preplătit. Aceasta oferă inclusiv posibilitatea obținerii abonamentului de parcare în format electronic, făcându-se și plata prin aceeași aplicație. De la intrarea în operare a aplicației și până în prezent aceasta a fost utilizată pentru un număr de 21.346 plăți/operațiuni”, au spus reprezentanții Primăriei Sibiu.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: