La Sibiu cetățenii decid ce proiecte vor fi derulate de administrația locală. Cum e la Brașov?

În perioada 1-15 noiembrie sibienii sunt invitați să își exprime votul final pentru proiectele depuse în programul de bugetare participativă.În urma primei etape de vot și a procesului de analiză și validare a voturilor exprimate au fost selectate 22 de proiecte în cadrul celor șase categorii:

 

  • Alei, trotuare și zone pietonale (4 proiecte)
  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației (3 proiecte)
  • Spații verzi și locuri de joacă (4 proiecte)
  • Amenajarea de spații publice cu mobilier urban (4 proiecte)
  • Educație (4 proiecte)
  • Smart City (3 proiecte)

Sibienii sunt invitați să consulte aceste proiecte pe https://bugetareparticipativa.sibiu.ro/ și să își exprime votul pentru cel pe care îl consideră cel mai important. În această etapă de vot fiecare cetățean cu cont valabil pe această platformă va putea da un singur vot, unui singur proiect din numărul total. În urma acestui proces vor fi selectate un număr de maxim 10 proiecte: primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor pot fi selectate în ordinea numărului de voturi sau oportunitatea proiectului la nivelul municipiului, indiferent de domeniul din care fac parte.

 

Rezultatele finale vor fi afișate pe platformă în 30 noiembrie 2018, iar proiectele care vor fi selectate în final vor fi finanțate de Primăria Municipiului Sibiu.Pentru suport în votarea proiectelor depuse pe platforma de bugetare participativă, vă așteptăm să ne contactați la bugetare.participativa@sibiu.ro sau prin telefon, la numărul 0269/506.526.

Daca la Sibiu consultarea publica este foarte importanta, nu acelasi lucru se poate spune la Brasov. Aici, nici macar consilierii locali nu sunt invitati la principalele dezbateri pe teme importante pentru comunitate. Un exemplu clar fiind ultima dezbatere pe tema poluarii unde alesii locali nu au fost invitati.

De altfel deciziile se iau de multe ori haotic,  mai ales in ce priveste autorizatiile de constructie. Astfel, de cativa ani, Brasovul s-a umplut de constructii pestrite. Cu toate acestea, institutiile statului care ar trebui sa vegheze la acest aspect, ”dorm” in papuci. Unde este Inspectoratul de Stat in Constructii, unde sunt procurorii DNA pentru ca sunt clar si lucruri mai putin legale.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: