La privat șomeri, la stat angajați cu salarii de mii de euro

Politica Guvernului Orban este benefică doar pentru zona bugetară, nu și pentru mediul privat. Dacă angajații din mediul privat au rămas fără locuri de muncă, la stat situația este cu totul diferită. Dacă în această perioadă nu se poate pune problema de măsuri în în zona de sănătate sau în rândul forțelor de ordine, nu același lucru se poate spune pentru alte sectoare de la stat. Sunt instituții unde, și până acum, mulți dintre angajați nu își justificau locul de muncă, iar în aceste locuri, Guvernul ar putea lua măsuri ferme, având în vedere că se vorbește mult de solidaritate.

Sunt angajați la stat care nu știu să deschidă un calculator…dar au salarii mari. Si nu facem referire la toti angajații pentru ca sunt foarte multi care nu incasează mai mult de 3500 de lei pe lună.

De asemenea, sunt Consilii de Administrație unde se plătesc sume colosale pentru oamenii de partid. De ce nu taie Guvernul Orban aceste indemnizații? De ce nu se taie din salariile agențiilor de stat, din pensiile nesimțite care nu se bazează pe contributivitate? Atunci să plece toți românii să muncească în străinătate și să rămână doar bugetarii și politicienii, poate așa își vor da seama că nu mai are cine să le plătească salariile și pensiile. Cel mai probabil se va ajunge și la așa ceva dacă companiile vor găsi state unde mediul privat este respectat și ajutat de stat. În alte țări, salariile bugetarilor sunt mai mici ca în mediul privat, doar în România lucrurile stau invers.

3 comentarii la „La privat șomeri, la stat angajați cu salarii de mii de euro

 • 14 aprilie 2020 la 14:33
  Permalink

  Am scris si la alt ziar on line, vă rog să verificați situația exactă. Personal, mi-a scăzut salriul cu 50 %, alături de alte cîteva sute de colegi din Brașov, bugetari. Înțelegem să ne fie dimniuat salriul, mai ales că și la privat se face asta, ei, care ne susțin pe noi. Să știți că parțial tot lucrăm sau unii de acasă, dar onorații domni primar și sef de consiliu așa au hotărât.
  NE este f greu cu rate la bănci, e aiurea să fie amânate,tot noi vom plăti ăn criză, cu copii, mai mari sau mai mici. Deci vă rog să spuneți adevărul, pentru că ușor alți oameni pot să ne judece, greșit.
  Și am dori să lucrăm, mulți dintre noi din nou.
  Da, sunt angajați ai CJ și Primărie care lucrează parțial și li s-a tăiat doar 20 % din salariu, așa e la noi cu discriminarea.

  Răspunde
  • 14 aprilie 2020 la 15:28
   Permalink

   Buna ziua,
   Stim cum este si la buget si la stat. Noi nu am generalizat, dar sunt foarte multi bugetari care nu isi justifica locul de munca, care stau si se uita la stele, nu stiu sa deschida un calculator, dar incaseaza undeva la 1000 de euro lunar. Personal cunosc. Da, sunt si bugetari cu salarii de 2000-3000 de lei, dar sunt si cu 10-17.000 de lei. Puteti gasi grila de salarizare la institutii. Inclusiv la CJ, la primarii, la institutiile de cultura. Sunt bugetari la Brasov care incaseaza peste 8000 de euro pe luna, ieri am scris despre el. Sunt date luate din declaratia sa de avere, nu inventate. Deci nu am exagerat noi cu nimic. Stiti cati de la privat stau acasa si nu au poate nici somaj, adica nu au bani deloc? Stiti ca sunt firme mici unde administratorul nu era angajat pentru ca nu face fata cu banii, dar el contribuie cu taxe si impozite la stat? Foarte multi. La ei nu se gandeste nimeni. Si nr bugetarilor care stau acasa e deocamdata mic. Toti bugetarii se gandesc ca au rate de platit, dar de ala de la privat de ce nu spuneti, ala nu plateste, traieste cu aer?

   Răspunde
 • 15 aprilie 2020 la 17:43
  Permalink

  Bună, aveți perfectă dreptate, eu nu am vrut să minimalizez pe cei de la privat, din contră, am și scris si de ei, mai ales că ei dau salariile bugetarilor. Situația din mediul privat e groaznică, știu,am neamuri, prieteni, chiar în familie. Dar s-a tot zis și se zice că vor fi sprijiniți, că iau atîta, puțin dar vor lua. Oricum, la nivel de țară nu e reglementat cum trebuie, nu sunt sprijiniți, mai ales cei din mediul privat, dar trebuie la Toți angajații să te gândești, inclusiv liber profesioniști, ziariști, cei care aveau contractele așa…la înțelegere cu patronul, nu e ok, dar câte nu sunt așa, acei oameni trebuie sprijiniți, cum se vor descurca?

  Toate țările europene sprijină toți, pe toți angajații și angajatorii, indirect.
  Eu am scris și președintelui Cj, dar nici o reacție, iar multe ziare, on line și pe hartie nu l-au publicat.
  Dar oare, e normal, să nu se ia nici o hotărâre încă oficial, dar la nivel local să se facă niște improvizații, pe ce bază, nu contest că trebuie să tai, mai ales dacă stai acasă, forțat, dar, unde e legea?? pe ce bază tai, mai sunt și discriminările, pe față. Sunt colegi ce vor ajuge să primească sub 1800 lei, ei vor să muncească, dar cum?, nu e voie.

  Da, știu, sunt bugetari cu salarii imense, fără justificare, cum au ajuns acolo pe post?, iară, e politica și interesele, dar eu vorbesc de cei majoritari, care au un salariu modest și muncesc pentru el, cinstit.

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: