La Oradea spitalele sunt reabilitate cu fonduri europene. La Brașov, conducătorii se plâng ziariștilor că nu au bani

Daca la Brasov, sefii judetului si ai municipiului se plang zilnic ca nu au bani din cauza guvernarii PSD, la Oradea, primarul, care este liberal, tace si face. Astfel, dupa ce a fost reabilitat cu fonduri europene tot centrul istoric, Primaria Oradea a castigat inca doua proiecte in valoare totala de 15, 6 milioane Euro pentru reabilitarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si a Spitalului Clinic Muncipal ”Dr. Gavril Curteanu”.

Cererile de finanțate au fost depuse anul trecut, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritata de investitii 3.1. Astfel, valoarea totala pentru spitalul municipal este de 7, 95 milioane Euro, iar pentru spitalul judetean este de 7,66 milioane Euro.

Oradea este orasul care a investit 50 de milioane de Euro numai in turism. A devenit una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta. Oradea s-a ridicat mult si datorita aeroportului. De aici sunt curse spre multe capitale europene, una dintre acestea fiind Barcelona.

Daca la Oradea sau in alte orase din tara, conducatorii insista mult pe proiectele europene, la Brasov, de cateva saptamani bune, sefii judetului si ai municipiului se plang in conferintele de presa de lipsa banilor si dau vina pe altii pentru neputinta lor.

“Dovezile” neputintei sunt reprezentate de baza sportiva Olimpia,  Centrul de Agrement Tampa, Turnul Alb, Cetatuia, centrul istoric cu cladiri presarate de mesaje ”Atentie, cad tigle”, aeroportul care lipseste, transportul in comun de “calitate”, parcometre cu fise desi in tara se folosesc bancnote, parcari unde nu incap masini, statii de incarcat masini electrice amplasate in locuri unde nimeni nu poate ajunge cu autoturismul, sarbatori de iarna doar pentru locuitorii din centru pentru ca in rest este bezna, scoli cu toalete in curte, deplasari externe unde se cheltuie sume de bani aiurea, fara rezultat, etc.

In schimb, salariile au crescut ca Fat-Frumos. Daca in trecut, cei din administratia locala si judeteana se plangeau de salarii mici, acum nu mai pot spune acest lucru, salariile fiind de-a dreptul mari fata de mediul privat unde, chiar se munceste.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: