La nivel național mai sunt libere doar zece paturi ATI pentru pacienții COVID-19. Brașovul nu mai are locuri

Ce au făcut autoritățile din Brașov în aproape doi ani pentru ca județul să aibă mai multe paturi ATI pentru pacienții COVID-19?

Potrivit datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național sunt libere doar zece paturi ATI pentru pacienții bolnavi de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. Din păcate, Brașovul nu se numără printre județele cu locuri disponibile. Cu alte cuvinte, în județ sunt toate paturile ocupate, semn că numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere. Nici în capitală nu mai sunt locuri libere.

Deși avem pandemie de un an și 9 luni, autoritățile județene și locale abia săptămâna trecută s-au trezit să ia măsuri pentru a mări capacitatea de primire în spitale a pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19. Întrebarea este, ce a făcut până acum Comitetul Județean pentru Situații de Urgență(CJSU)? S-a tot vorbit de valul 4, unde au fost reprezentanții instituțiilor care fac parte din CJSU? Ce se va întâmpla dacă va exploda numărul persoanelor infectate dacă la 2,92 incidență Brașovul deja nu mai are paturi ATI libere?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: