La forumul orașelor verzi organizat la Brașov se sparg 75.000 de lei pe…hârtii

Paradoxul evenimentului ”Forumul orașelor verzi” organizat la Brașov. Deși tema forumului este protejarea mediului înconjurător, organizatorii cheltuie o sumedenie de bani pe printuri, adică broșuri, afișe, etc. Mai exact, suma alocată în această direcție este de 75.000 de lei, adică undeva la 15.000 de euro. Cu alte cuvinte, în epoca internetului, mai sunt tăiați niște copaci pentru hârtia unui eveniment care, chipurile, are rolul de a proteja natura. Această aberație a administrației locale a fost sesizată de consilierul local Lucian Pătrașcu, cel care și-a arătat pe facebook nemulțumirea printr-o postare legată de aceste costuri enorme.

Rolul administrației useriste este clar de risipire a banului public. De la începutul mandatului am văzut bani aruncați aiurea pe contracte direcționate către firmele de casă, cum s-a întâmplat și cu strategia legată de sport. Sunt bani aruncați pe fereastră și pentru o casă de avocatură care luptă în procesul cu firma P&P, dispută care, până în prezent, a fost câștigată de firmă, nicidecum de primărie. În concluzie, bani cheltuiți aiurea.

Acum, la forumul orașelor verzi, administrația condusă de primarul Coliban continuă risipa prin alocarea pentru acest eveniment a sumei de 665.000 de lei, o sumă colosală care nu are o finalitate. Sunt bani alocați pentru discuții, mese și întâlniri ale unor politicieni. Vedem că organizatorii forumului orașelor verzi alocă suma de 75.000 de lei doar pentru broșuri, afișe și marketing. Ciudat este că la un astfel de eveniment ce pune accent pe protejarea mediului se risipesc sume de bani uriașe pe hârtii, adică în loc să fie protejată pădurea, se taie din copaci. Cine face acest lucru? Chiar liderii USR Brașov, cei care în trecut protestau la orice subiect pe temă de mediu. În loc să se axeze pe online, aceștia continuă să își bată joc de bani și să îi direcționeze cu dedicație, tot spre firmele apropiate”, a concluzionat consilierul local Lucian Pătrașcu, liderul consilierilor locali PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: