La colindat cu prescolarii gradinitei „Sfanta Filofteia” din Brasov

În zi de mare sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, ziua Sfântului Ierarh Nicolae, preşcolarii Grădiniţei „Sfânta Filofteia” din Braşov, îndrumaţi de d-nele prof. înv. preşcolar Cimpoia Carmen şi Gotcă Daniela, au susţinut un program de colinde în incinta Bisericii Ortodoxe Braşovul Vechi I cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Glasurile cristaline şi zglobii ale copiilor, acompaniate de zurgălăi, au răsunat în biserică şi au adus căldură şi mângâiere în sufletele enoriaşilor prezenţi la slujbă. Chipurile lor s-au destins, au zâmbit şi chiar au cântat colindele împreună cu copiii, iar la final, i-au răsplătit cu aplauze.

Preotul paroh, Margin Ionuţ, le-a mulţumit copiilor şi le-a spus că Moş Nicolae, aflând despre ei că vor veni la biserică să colinde, a lăsat fiecăruia câte un dar, la icoana Sfântului Ierarh Nicolae.

La final, preotul le-a amintit copiilor că, pe 7 decembrie, este ziua Sfintei Muceniţe Filofteia, „ocrotitoarea copiilor”, deci, este şi ziua grădiniţei noastre, „Sfânta Filofteia” şi îi aşteaptă  pentru a-i împărtăşi și pentru a desfășura o activitate cu tema “Mucenița Filofteia”.

Cu gândul la sărbătoarea grădiniţei, copiii, bucuroşi, au primit darurile pregătite şi, împreună cu părinţii şi bunicii care i-au însoţit, s-au întors veseli către grădinița aflată atât de aproape de biserică.

Acţiunea face parte din Proiectul educaţional „Lăsaţi copiii să vină la mine”, iniţiat de Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 3 Braşov, director, prof. Buta Maria Georgiana, având ca partener Biserica Ortodoxă Braşovul Vechi I, prin preotul paroh Margin Ionuţ.

În acest an şcolar, proiectul se află la cea de a II-a ediţie şi, prin derularea lui,  ne propunem să familiarizăm copiii cu modul în care trebuie să se comporte într-un lăcaş de cult, cu momentele şi atitudinea pe care trebuie să o adopte în timpul rostirii rugăciunilor, să conştientizeze importanţa şi necesitatea primirii Sfintelor Taine, în vederea mântuirii, să înveţe să respecte sărbătorile bisericeşti şi tradiţiile religioase, deoarece, încă de mic, copilul vine în contact cu realităţi, simboluri şi manifestări religioase, ale căror semnificaţii simple, pe înţelesul lui, este bine să le cunoască.

De menționat este faptul că proiectul intitulat  “Lăsaţi copiii să vină la mine”, ediția I, s-a aflat pintre cele 56 de proiecte premiate dintr-un număr de 130, în cadrul Galei Edumanager, desfășurată în prezența ministrului Educației Naționale, Liviu Pop, a președintelui Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Camelia Gavrilă, precum și a peste 160 de manageri de instituții de învățământ din întreaga țară. la Categoria „Dezvoltarea de proiecte specifice învățământului preșcolar”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: