La Cluj se poate, la Brașov nu! Proiect pilot: autobuze școlare pe 5 trasee

Deschiderea noului an scolar a adus vesti bune pentru clujeni. Primaria a implementat un proiect pilot prin introducerea primelor autobuze scolare care sa asigure transportul elevilor spre si dinspre zona centrala a orasului. Chiar daca autobuzele scolare au mai circulat, noul an scolar a adus modificari importante.

Autobuzele sunt destinate exclusiv elevilor din calsa 0-IV. In aceste mijloace de transport va fi prezent si un politist local care se va asigura ca nu vor urca si alti calatori.  De asemenea, in autobuz pot urca si insotitorii elevilor. Vizate sunt in primul rand doua licee din zona centrala, mai exact ”Nicolae Balcescu” si ”Avram Iancu”, dar in autobuze vor putea urca toti elevii care au traseu in aceasta zona.

In timp ce la Cluj, primarul Emil Boc a adus autobuze electrice, autobuze noi, autobuze scolare, la Brasov, primarul George Scripcaru abia se chinuie sa cumpere autobuze fabricate in Turcia sub brand italian…Autobuze noi sunt in mai toate orasele mari din tara, ceea ce inseamna ca Brasovul a ramas mult in urma la capitolul transport in comun.

 

 

sursa foto: ziua de cluj

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: