La Brașov se fumează și în spații închise. Pericol și de răspândire a virusului COVID. Autoritățile statului se fac că nu văd

La Brașov sunt zeci de localuri unde fumatul este permis, deși, spațiile respective sunt închise, au doar câteva geamuri deschise. Astfel, pe timp de pandemie, s-a ajuns să fie deschise doar locațiile unde se fumează. Sub ”acoperirea” de terase, spațiile funcționează fără probleme, iar aici când este plin se adună și peste 50 de persoane, majoritatea fumători. Cum aerul nu circulă având în vedere că sunt doar câteva geamuri deschise, exact ca și la restaurante, nicio diferență, este clar că acolo se poate vorbi și despre un focar de COVID. Însă, nici acest lucru și nici faptul că fumatul este interzis în spațiile închise, nu îi deranjează pe reprezentanții ISU Brașov. Dacă locațiile ar funcționa de o lună, două, nu ar fi mare problemă, dar aceste funcționează așa de mult timp, semn că autorizațiile se dau mai mult ochi frumoși la Brașov, iar controalele se fac doar în anumite localuri, nu în toate. Informațiile cu privire la aceste localuri au ajuns și la Prefectura Brașov, dar, se pare că măsurile luate nu sunt la fel pentru toată lumea. În timp ce restaurantele sunt închise, aceste așa zise terase funcționează deși, nu este nicio diferență între ele. Reprezentanții Prefecturii și cei de la ISU se pot convinge și singuri, însă, probabil, sunt alte interese la mijloc.

Drept dovadă sunt și filmulețele care apar săptămânal cu chefurile organizate la Brașov, ultimul fiind al unor interlopi. Bineînțeles, totul se află după câteva zile, pentru că la Brașov unde trebuie, nu verifică nimeni. Sunt verificați și amendați tot amărâții, cei care vând marfă second hand prin piețele de profil.

foto: cancan

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: