La Brasov reluam licitatii pentru realizarea aeroportului, la Timisoara urmeaza inca o investitie de 50 de milioane de euro

In timp ce la Brasov se reia o licitatie pentru realizarea aeroportului, la Timisoara, in cateva zile se va semna cererea de finantare pentru un nou terminal de pasageri. Este vorba despre o investitie de aproximativ 50 de milioane de Euro, potrivit directorului general al Aeroportului International Timisoara, Iulian Daniel Idolu. Finalizarea lucrarilor la acest proiect ar urma sa fie programata spre sfarsitul anului 2019. Potrivit statisticilor, Aeroportul din Timisoara este al treilea cel mai mare din tara ca numar de pasageri, avand un trafic anual de 1,6 milioane de pasageri. Desi aeroportul este un indicator al vietii economice, sociale si culturale al unei zone, la Brasov nu s-a reusit construirea unui aeroport in cei aproape 30 de ani scursi de la Revolutia din 1989.

Politicienii locali s-au contrat, au avut ambitii, iar in cele din urma oamenii de rand au avut de suferit. Desi Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov, pare destul de ambitios si optimist in ce priveste realizarea Aeroportului Ghimbav-Brasov, este greu de crezut ca acesta se va finaliza asa cum s-a anuntat in 2020 sau chiar 2021. Si acest lucru nu se datoreaza licitatiilor cu repetitie, ci a managementului. Poate ca nu s-a muncit destul de mult cum au facut-o alte orase din tara cand si-au dorit cu adevarat un proiect. Nu este destul sa spui ca vrei sa atingi un obiectiv, trebuie sa ai si cu cine. Cand ai in varful institutiei si oameni semianalfabeti, ce asteptari sa ai?

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: