La Brașov femeile trăiesc mai mult decât bărbații

Din totalul persoanelor decedate în anul 2017, 47,6% au fost persoane de sex feminin. Numărul deceselor înregistrate în rândul femeilor a fost mai mic în anul 2017 cu 9,1% decât cel al populaţiei masculine

Pe grupe de vârstă numărul deceselor înregistrate în rândul populaţiei masculine depăşeşte pe cel înregistrat în rândul populaţiei feminine la majoritatea grupelor de vârstă. Femeile de 80 de ani şi peste, precum şi copii în vârstă de 0-4 ani de sex feminin au decedat în număr mai mare decât bărbaţii din aceeaşi grupă de vârstă.

”În medie ponderea deceselor bărbaţilor creşte pe parcursul vieţii active. La grupa de vârstă 25-29 ani numărul deceselor în rândul bărbaţilor este de aproape 3 ori mai mare decât în rândul femeilor. Femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii. Durata medie a vieţii în ultimii ani a crescut, atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Ecartul dintre femei şi bărbaţi este de aproximativ 6,2 ani, în favoarea populaţiei feminine. În mediul urban durata de viaţă la femei era mai mare decât la bărbaţi cu 6,3 ani, iar în mediul rural cu 6,1 ani”, se arata intr-un comunicat al Directiei de Statistica Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: