La Bihor, Bolojan a dat afară jumătate din angajații Consiliului Județean. La Brașov, atât la primărie, cât și la Consiliul Județean se fac angajări pe bandă rulantă

Management de calitate!

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor a anunțat într-o conferință de presă că în jumătate de an a ”scăpat” de 50% din personal, totul pentru a reduce cheltuielile și a eficientiza instituția. „Am făcut acum mai bine de 6 luni o reducere de 50% a personalului și am constatat că toate proiectele începute de fosta administrație au continuat. Nu au fost sincope, iar proiectele bune care au fost generate, de la drumurile județene cuprinse în PNDL, la cele pe fonduri europene, au fost continuate. S-a dovedit că putem funcționa cu 50% din personal”, a spus Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Brașov.

În timp ce la Bihor se face reducere de personal, la Brașov, organigramele de la Consiliul Județean și Primăria Brașov se încarcă zi de zi cu ”clienții de partid”. Astfel, atât PNL cât și USR își trimit oamenii de partid pe locuri de muncă călduțe. Însă, de departe, cel mai mare angajator pare a fi primarul Allen Coliban, care și-a adus toți agaricii de la partid la Primărie. De la experți în tik tok, la adunători de scame și condamnați penal. Mai mult decât atât, pentru a trece neobservat de ochii brașovenilor, primarul Allen Coliban a recurs la o strategie de aducere a oamenilor prin Agenția Metropolitană Brașov, care apoi sunt detașați la birourile sale. Cu alte cuvinte, apelează la tot felul de tertipuri, mai ceva ca pe timpul lui Liviu Dragnea. Credem că și teleormăneanul este invidios pe combinațiile administrative ale primarului Coliban.

One thought on “La Bihor, Bolojan a dat afară jumătate din angajații Consiliului Județean. La Brașov, atât la primărie, cât și la Consiliul Județean se fac angajări pe bandă rulantă

  • 20 septembrie 2021 la 21:43
    Permalink

    Sigur ca acum toti ochii sint atintiti asupra Primariei,dar exact acelasi lucru se intampla dupa alegerile locale din 2016 la CJBv cand in fruntea institutiei ajungea acest.nefericit personaj ; mai exact ,inainte de alegerile din 2016 in organigrama CJBv erau aprobate aproximativ 185 de posturi; dupa alegeri,mai exact in cursul anului 2017 a aparut o noua organigrama cu aproximativ 245 de posturi ,deci cu vreo 60 de posturi in plus ; de atunci a inceput dezmatul angajarilor clientelei politice,a pilelor si rudelor ,dar s-a facut mai pe sest,mai in liniste si mai treptat ; s-a ajuns in situatia hilara in care chiar pilele angajate la inceput se intrebau cat vor mai dura angajarile fara rost !!! Ei bine,in prezent cam 60-70 de persoane ard gazul de pomana in institutie si incaseaza salarii frumusele,cel putin duble ca in sectorul privat ! Ca sa nu mai vorbim de dezmatul cu sporurlile de fonduri europene care pot ajunge pana la 50% din salariu si care e incasat bineinteles de “privilegiati” ; cel mai corect.ar fi ca numarul de personal sa fie plafonat prin HG asa cum s-a intamplat in guvernarile Nastase si Boc ; pe timpul guvernarii Nastase ,de.exemplu,personalul Consiliilor Judetene era plafonat la 150 de persoane iar institutiile s-au descurcat foarte bine in acele conditii ; altfel nu se va pune capat acestui dezmat pe banii contribuabililor !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: