Klaus Iohannis: După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, vom putea să intrăm într-o fază de relaxare a restricțiilor

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi o nouă ședință de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. În cadrul declarației de presă, primul om din stat a vorbit și despre o posibilă relaxare a restricțiilor după 15 mai.

” Le mulțumesc românilor pentru că au respectat măsurile în aceste zile și am reușit cu toții să facem ce ne-am propus – să stăm acasă și să sărbătorim așa cum am putut mai bine Paștele în condițiile impuse de pandemie. După 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade și dacă respectăm în continuare regulile, vom putea să intrăm într-o fază de relaxare a restricțiilor. Relaxarea va fi realizată însă etapizat, prin măsuri graduale, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea. Vom lua toate aceste decizii împreună cu Guvernul în baza unor dovezi științifice, medicale, și a rezultatelor din teritoriu.” a declarat președintele României.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: