Kitul de internare la spital: punga cu medicamente, mâncare, reșoul, costum ignifug și stingătorul de incendiu. Plus niște icoane și o asigurare de viață!

Tragedia de la Matei Balș i-a umplut de revoltă pe români. Mesajul de condoleanțe postat ieri de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe o pagină de socializare, a stârnit furia internauților.  Românii s-au săturat de vorbe, așteaptă fapte și, mai ales, ca vinovații să plătească. Mereu morții sunt de vină, iar guvernele care se perindă nu fac nimic pentru sistemul de sănătate aflat în colaps. Pentru ce plătim oare contribuții consistente din salarii pentru servicii medicale, de care, oricum, nu avem parte?

Vă prezentăm câteva dintre mesajele lăsate de români ministrului Sănătății:

O durere imensă”…terminati cu prostiile astea…vă doare in ……..
al câtălea incendiu cu decedati fără nici un rezultat…mortul e de vină…nu au nevoie de condoleante familiile îndurerate…nu au nevoie de falsă compasiune.. AU NEVOIE CA OAMENII DRAGI LOR SĂ FIE ÎN VIAȚĂ….de siguranță și speranță în spitale….siguranta care nici in spitale nu o mai ai…incompetența ucide….contributie la CCAS adică bani foarte mulți opriți pe fiecare salariu…PENTRU CE?”-Dumitru Gorgovan
Kitul de internare la spital in Romania: punga cu medicamente, sacosa cu mancare si apa, resoul, plapuma, costum ignifug si stingatorul de incendiu. Plus niste icoane si o asigurare de viata, pentru ca nu stii daca mai iesi viu de acolo.” -Dacian Florin Dedu
Cuvinte goale scrise robotic. In rest, sunteti pamant de flori toti, de la un cap la altul. Ar trebui sa plecati cu totii si sa ne lasati cu fara penali, cu pnl, cu usr, cu psd. Sunteti toti la fel.” -Andrei Bobeică
Concret ! Ce ați făcut după tragedia de la Piatra Neamț ca ea să nu se mai repete ? De ce nu vă asumați nicio greșeală ? Placa cu peeeeseeedeee are iz de infantilism.”-Mugurel Dumitru
Nu faceți nimic nenorociților , mergem an spitale să ne tratam și murim carbonizați nu sunt condiții umane ,construiți spitale noi ,pentru ce ni se opresc o grămadă de bani impozit la sănătate ce faceți cu banii noștri?”-Dumitrache Ionut Marius.
Redăm mesajul transmis de ministrul Sănătății:

O durere imensă asupra noastră astăzi, o nouă tragedie ce s-a întâmplat într-un spital din România.

Sunt și suntem alături de pacienții și familiile celor internați la Matei Balș.
Transmitem condoleanțele noastre familiilor îndoliate și vom pune în discuție modul în care guvernul poate veni în ajutorul acestora.
Prioritatea mea ca ministru al Sănătății și a echipei mele a fost de a cunoaște starea pacienților care au fost afectați de acest incendiu și de a ne asigura că toți cei transferați de la Institutul Matei Balș și cei care au rămas în unitatea sanitară beneficiază de asistența medicală necesară și tratament corespunzător.
Toată echipa mea este în legătură directă cu cadrele medicale din unitățile sanitare unde au fost transferați pacienții.
Am desemnat deja un Secretar de Stat care împreună cu DSU va ține legătura cu spitalele și cu familiile pacienților.
Numerele puse la dispoziție sunt 021.206.9398 și 021.264.8515.
Institutul Matei Balș este locul în care mii de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 și-au regăsit sănătatea în ultimele luni, cu eforturi semnificative din partea echipei de aici.
Institutul Matei Balș este de asemenea unul dintre spitalele care au beneficiat de o finanțare robustă în ultimii ani. Până să vorbim despre sistemul de sănătate în ansamblu, trebuie să aflăm ce s-a întâmplat aici în această noapte. Există responsabilități și responsabili. O anchetă a fost deja demarată, atât de Poliție, cât și de Corpul de Control al Premierului și cel al Ministrului Sănătății.
Nu suntem la primul incendiu într-un spital din România.
Realitatea este că majoritatea covârșitoare a spitalelor noastre sunt pur și simplu rezultatul subfinanțării cronice și a achizițiilor netransparente care au dus la un lung șir de improvizații făcute de personal tehnic puțin și prost plătit.
Avem nevoie de crearea condițiilor pentru a aduce și a păstra în sistem profesioniști – în spitale, la nivelul direcțiilor de sănătate publică și la nivel central în Ministerul Sănătății astfel încât investițiile să fie făcute la timp și cu cap, în interesul pacienților.
Vom face asta.
Voi face tot ce ține de mine ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.
Condoleanțe familiilor îndoliate și tărie tuturor celorlalți.” a scris Vlad Voiculescu pe o pagină de socializare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: