Kaufland, Sensiblu, Help Net, Lidl, DM, printre companiile amendate pentru comercializarea măştilor neconforme

Sancțiuni de peste 119000 de lei pentru companiile din Brașov care au comercializat măști neconforme.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov a intrat pe fir în scandalul măștilor de protecție neconforme. S-au dat amenzi în valoare de peste 119000lei si au fost oprite de la comercializare produse neconforme in valoare de aproximativ 356000 lei.
”NU cumpărați masti din locuri neautorizate!
NU cumpărați masti daca prezintă neconformitati!
NU cumpărați masti daca nu au traducerea în limba romana!
NU cumpărați masti daca ambalajul este deteriorat!
NU cumpărați masti daca simbolul “CE” prezintă suspiciuni (alt scris, etc)!
NU cumpărați masti care sunt suspect de ieftine!
În perioada 02-23.11.2020 CRPC Brasov a desfășurat peste 30 de acțiuni de control la agenții economici care comercializează măști.
Au fost descoperite numeroase abateri: produse neconforme, contrafăcute, fara informari in limba romana, cu lipsa a informațiilor obligatorii, suspiciuni de aplicare în fals a marcajului “CE”, etc.
Au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 119000lei si au fost oprite de la comercializare produse neconforme in valoare de aproximativ 356000 lei.
Vom continua aceasta tematica atat timp cât va fi necesar.
Rog agenții economici care importa și pun in vânzare masti, sa se asigure ca produsele comercializate sunt conforme si trebuie sa aibă o atentie sporită daca importul provine din tari asiatice.
Readuc aminte tuturor, oportunitatea oferita de Guvernul României, prin intermediul ANPC, de a beneficia de consiliere gratuita!” a declarat comisarul șef Sorin Susanu.

Ce companii au fost amendate?

Conform celui mai recent raport al ANPC, printre companiile care au fost sancţionate pentru comercializarea măştilor neconforme se află diverse puncte de lucru din ţară ale marilor retaileri prezenţi în România, precum Lidl, Rewe, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Dedeman, Profi, DM, dar şi compania petrolieră Lukoil România.

De asemenea, raportul arată că au fost amendate şi marile reţele de farmacii Help Net şi Sensiblu.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: