Junii vă invită la ”Jocul Stramosesc” de la Crucea Dreptatii

Societatea Junilor Dorobanti are onoarea de a va invita duminica 18 august 2019 la evenimentul nostru strabun : Jocul Stramosesc de la Crucea Dreptatii ( Fantanita Popii,in capatul strazilor Pajistei si Fantanitei langa rezervorul de apa).
Jocul strămoşesc este o ultimă rămăşită din perioada în care comunitatea românească din Şchei mai păstra încă multe din trăsăturile caracteristice satului transilvănean tradiţional.
Jocul strămoşesc reprezintă una dintre cele mai frumoase şi spectaculoase tradiţii din Şchei şi constituie unul din rarele momente când, alături de juni, pot fi admirate băiatele din Şchei-Pajişte, înveşmântate în frumosul port tradiţional din Şchei: sumnă şi laibăr de brocart, cămaşă de borangic, „pumni” cusuţi cu fir de argint, brâie cu paftale din metal preţios.
Vor fi prezentate jocurile strămoşeşti pe care tinerii trebuie să le cunoască pentru a fi integraţi în viaţa socială a adulţilor din Şcheii Braşovului hora junilor, brâul, breaza, ardealeana, sârba şi braşoveanca.
Programul evenimentului:

10.00 – Hora Junilor în Piaţa Unirii

14.00 – Aducerea fetelor la joc. Prezentarea jocurilor tradiţionale (sârba, breaza, ardeleana, brâul, braşoveanca)

20.00 Încheierea jocului.

Formatia muzicala si bufetul bine asortat vor fi ingredinetele unei duminici frumoase alaturi de noi

Evenimentul este realizat impreuna cu Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasov Vechii si este finantat de Primaria Brasov prin hotarare de Consiliu Local.

In cazul in care vremea este nefavorabila,evenimentul se va amana pe duminica urmatoare 🙂

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: