Junii brașoveni aplaudați în Parlamentul European (VIDEO, FOTO)

Junii brasoveni au fost invitati de catre europarlamentarul Razvan Popa la un eveniment organizat la Parlamentul European. Imbracati in frumoasele costume traditionale, junii au dansat Brasoveanca si Hora Junilor. De asemenea, reprezentantii cetelor de juni au ”aruncat” buzduganul pe scena din interiorul institutiei europene. La eveniment au asistat europarlamentari din Romania, dar si din alte tari membre UE.

Oficiali români și europeni iau parte la evenimentul de celebrare a Centenarului Marii Uniri, “De la Versailles la Sibiu, 100 de ani mai târziu”, organizat de delegația S&D a României, impreuna cu colegul meu, eurodeputat Emilian Pavel și Asociația Urmașii Marii Uniri”.
Nu puteam gasi prilej mai frumos sa ne bucuram, alaturi de noi, de prezenta Junilor din Șcheii Brașovului.
Toate cele 7 cete, perechi de juni și junițe, au jucat Hora Junilor, Brașoveanca, îndrăgitul obicei de aruncare a buzduganului și au prezentat costumele lor pe care le păstrează cu sfințenie și le transmit din generație în generație, ducând mai departe acest obicei cu valoare unicat. 
Am dorit sa ii avem alaturi de noi pe Junii Brasovului, ca urmasi ai celor care cu secole în urmă, reuniți în cîteva cete, luptau pentru independența, au contribuit si au fost prezenti la înfăptuirea Unirii. 
Impreuna am putut spune si din Parlamentul European: La mulți ani, România! La mulți ani, români, oriunde vă aflați!”, a spus Razvan Popa, europarlamentar. 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: