Jumătate din permisele reținute de polițiști sunt pentru consumul de alcool

Soferii din Brasov, dar si cei care tranziteaza judetul beau de rup. Cel putin asa reiese din statisticile politistilor de la rutiera. În  intervalul 06 – 11.06 a.c., polițiștii rutieri din I.P.J. Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur. În acest context, au fost constatate 50 infracțiuni la regimul circulației și 21de altă natură.

De asemenea, au fost aplicate 1264 sancțiuni contravenționale, dintre care 348 pentru depășirea limitei legale de viteză, 197 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 17 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 360 000 lei.

”Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 104 permise de conducere, dintre care 47 pentru consumul de alcool, 12 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 23 pentru nerespectarea reglementărilor privind depășirea, 10 pentru neacordare prioritate pietoni , 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului, fiind reținute 76 certificate de înmatriculare.În intervalul amintit au fost sancționați 13 pietoni, 4 bicicliști și 3 conducători de vehicule cu tracțiune animală pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice”, au spus reprezentantii IPJ Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: