Jumătate de an de la alegerile locale. S-a schimbat ceva în bine la Brașov?

Primăria brașovenilor sau primăria lor?

Au trecut aproape 6 luni de la alegerile locale. Primarul liberal George Scripcaru a fost schimbat, iar locul său a fost luat de useristul Allen Coliban. De atunci, unii l-au criticat pe noul primar pentru ”administrația facebook”, alții susțin că tânărul va face treabă la conducerea administrației locale. Voi ce spuneți, se vede ceva în oraș de la preluarea mandatului?

Primarul Allen Coliban a început furtunos prin prezentarea contractelor încheiate în trecut de Primăria Brașov. A dat mii de euro pe un foc de artificii transmis pe facebook pentru că brașovenii nu au putut ieși din case după ora 23.00 și a comandat un audit de vreo 35.000 de euro, audit care nu a fost făcut public nici după jumătate de an. De asemenea, s-a vorbit mult de transparență. Doar că, săptămâna trecută un consilier local i-a atras atenția că nici după 55 de zile nu a reușit să obțină un răspuns de la Primăria Brașov, în pofida funcției sale. Oare oamenii de rând cum primesc răspuns?

Ca proiecte derulate, primarul Allen Coliban s-a pozat până acum și s-a lăudat cu ce a făcut fostul primar. Sală polivalentă, măsurile luate anti-poluare, achiziționarea autobuzelor, parcul Rulmentul, dar și altele. La idei proprii, primarul a bifat pe ”facebook” mult controversatul proiect privind introducerea tramvaielor la Brașov. După ce au început reacțiile negative cu privire la acest proiect, primarul și-a mai nuanțat declarațiile, mergând mai mult spre ”trenul metropolitan”. Bineînțeles, nu a avut loc nicio dezbatere publică pe aceste subiecte, așa cum s-a promis. În schimb, au fost consultări publice pe proiecte nesemnificative.

Lipsa de comunicare s-a simțit și în zona presei. Primul care a tras un semnal de alarmă cu privire la ”derapajele administrației locale” a fost un apropiat de-al primarului USR, jurnalistul de la Litera9. Acesta s-a plâns de proasta comunicare. Au urmat și alți jurnaliști locali care au solicitat informații de la primarul Allen Coliban, dar nu le-au primit. Unul din subiectele care au atras atenția opiniei publice a fost legat de ”amenințările” cu demisia îndreptate spre șeful Poliției Locale, Nicolae Aldea. Primarul a spus una pe facebook, alta a făcut în realitate. Deși pe grupul de presă al Primăriei Brașov, reprezentanții instituției anunțau lămuriri cu privire la solicitările primarului la adresa Poliției Locale, nici până acum nu s-a primit nimic, deși, jurnaliștii au insistat pe subiect.

Controverse au fost și la numirile consilierilor personali. Un fost polițist ieșit la pensie undeva la 50 de ani, criminalist, a fost adus să se ocupe de reorganizarea Poliției Locale. Ce legătură are criminalistul cu managementul unei instituții care nu efectuează cercetări penale, doar primarul știe…

Însă, cel mai controversat consilier a fost Nicoleta Cârjan, persoana care a ieșit de multe ori în ”decor” la instituția condusă de primarul Allen Coliban. Ultima oară a fost luată la rost de mai mulți jurnaliști, tocmai pentru atitudinea sa.

Nici la cultură lucrurile nu au stat prea bine. Consilierul Horia Mihail a fost subiectul mai multor articole de presă prin care se scoteau în evidență neclarități cu privire la studiile acestuia. De altfel, Horia Mihail a recunoscut că profesează pe baza unui ordin de ministru.

Precizăm că toți acești consilieri sunt plătiți din bani publici.

Nici la managementul ”pandemiei” nu a excelat primarul din Brașov. Horeca a stat pe ”bară” din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 înregistrate la nivel de municipiu. Poiana Brașov a fost deschisă tot sezonul, iar aglomerația de la schi a ajuns în toată presa locală și națională. Nici la capitolul deszăpezire lucrurile nu au stat mai bine.

De asemenea, brașovenii s-au plâns pe rețelele de socializare, acolo unde primarul se simte ca acasă, și de mizeria din oraș, semn că lucrurile nu mai funcționează ca în trecut.

Probleme au fost și la ședințele Consiliului Local, unde, materialele au ajuns cu greu la consilieri, ceea ce înseamnă că lucrurile nu funcționează cum trebuie.

Primăria Brașov a fost și locul unde brașovenii au protestat de două ori într-o săptămână, nemulțumiți de administrația locală, dar și de deciziile consilierilor locali.

Zilele trecute a ieșit în evidență și faptul că nici consilierii USR nu sunt de acord cu proiectele primarului Allen Coliban. La ședința de joi, 4 consilieri USR nu au votat un proiect inițiat de primarul Coliban, semn că sunt probleme în ”paradis”.

 

 

 

 

 

2 comentarii la „Jumătate de an de la alegerile locale. S-a schimbat ceva în bine la Brașov?

 • 31 martie 2021 la 13:27
  Permalink

  Bun, l-ați atacat pe primar, spunând lucrurile rele pe care le-a făcut, cu toate că eu trăiesc în Brașov și nu mă pot plânge de curățenie. Apoi, jumătate din articol se referă la consilierii acestuia.Aștept și dovezi care să susțină aceste idei pe care le-ați prezentat, altfel, este vorbărie goală. Pe de altă parte, vorbind de transparență, nici măcar nu se pune problema ca fostul primar Scripcaru să fi avut transparență. Să fim serioși, de când trăiesc în Brașov l-am văzut pe fostul primar doar la starea civilă. Așa că ideea cum că transparență în prezent nu există este nefondat. Poate dacă sunt lucruri ascunse pe care nu ni le spune, asta este altceva.

  Răspunde
  • 31 martie 2021 la 14:14
   Permalink

   sunteti jurnalist? cititi ziarele? Daca nu, atunci cum va dati cu parerea despre lucruri traite de noi, de colegi. Inteleg, nu va place ziarul acesta, ok, cititi la altii sa vedeti cata transparenta este…Cand spun si consilierii locali ca au primit raspuns după 55 de zile, d-voastra insistati ca nu e asa. Pai daca nu va loviti zi de zi de aceste probleme, normal ca nu stiti. Noi lucram cu informatiile din primarie, nu scriem pe baza de ”gogonele” furnizate de unii sau altii. Cititi ce am scris astazi despre primar, unde am atasat capturi cu ce spun brasovenii, nu unul pe ici pe colo, ci foarte multi.Cititi ce spun cei mai multi dintre comentatori cum este curatenia, vezi si pozele publicate in ultimele zile cu mizeria din oras, etc. Apoi, intrati din nou si comentati…Cand solicitam informatii si nu le primim, desi sunt de interes comunitar, este transparenta, nu? Faptul ca a publicat cateva contracte nu are nicio relavanta pentru transparenta. Si credeti-ma, mai multe informatii se obtineau pe timpul lui Scricpcaru, nu le baga pumnul in gura purtatorilor de cuvant asa cum se intampla acum.

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: