Județul Brașov implementează proiectul „Mecanisme eficiente în vederea prevenirii corupției în administrația Județului Brașov”

Județul Brașov implementează proiectul „Mecanisme eficiente în vederea prevenirii corupției în administrația Județului Brașov”

În perioada 11.11.2021 – 11.03.2023 județul Brașov implementează proiectul „Mecanisme eficiente în vederea prevenirii corupției în administrația Județului Brașov”, cod SIPOCA 1128 și cod MySMIS 152068, aferent cererii de proiecte competitive POCA/924/2/2 (CP15/2021 pentru regiunile mai puțin dezvoltate) Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea și consolidarea capacității administrative prin eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției.

Proiectul are drept scop promovarea eticii și integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesului decizional, precum și îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor personalului și aleșilor locali.

Principalele rezultate așteptate ale proiectului sunt:

  • Rezultat proiect 1 – O metodologie de identificare a riscurilor și vulnerabilităților de corupție, precum și dezvoltarea și implementarea unui sistem de management antimită, conform ISO 370001:2016.
  • Rezultat proiect 2 – Un Certificat ISO 37001.
  • Rezultat proiect 3 – Un studiu privind percepția cetățenilor și a personalului din cadrul administrației asupra aspectelor legate de corupție și două sondaje care vor fundamenta acest studiu.
  • Rezultat proiect 4 – O campanie de conștientizare și educare anticorupţie.
  • Rezultat de proiect 5 – Instruirea și certificarea a 50 persoane, angajați din cadrul instituției şi aleşi locali, în domeniul prevenirii și combaterii corupției, transparenței, eticii și integrității.
  • Data începerii proiectului: 11.11.2021
  • Data finalizării proiectului: 11.03.2023
  • Valoarea totală a proiectului: 413.145,00 lei
  • Valoarea cofinanțării Uniunii Europene: 404.882,10 lei

 

Related post

253 de noi cazuri COVID în județul Brașov

253 de noi cazuri COVID în județul Brașov

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției,…
Doi angajați ai ISU Brașov au fost recompensați cu Medalia „Meritul Sanitar”

Doi angajați ai ISU Brașov au fost recompensați cu…

Cadre militare ale ISU Brașov au fost recompensate cu Medalia „Meritul Sanitar” de președintele României, Klaus Iohannis. Plt. adj. șef Bălan…
Când mai este o lună de iarnă, intră în circulație linia 100, care face legătura dintre Gara Brașov și pârtiile din Poiana Brașov

Când mai este o lună de iarnă, intră în…

Două luni aproape s-au dus, mai e o lună de iarnă… De marți, 18 ianuarie, turiștii vor avea posibilitatea să ajungă…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *