ISU Sibiu organizează concursul cu cercurile de elevi “Prietenii Pompierilor”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va organiza, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, în cursul zilei de vineri, 12 mai a.c., etapa judeţeană a concursului cu cercurile de eleviPrietenii Pompierilor”.

Competiția se va desfășura în poligonul ISU Sibiu și este destinată  elevilor din clasele de gimnaziu. Echipajele, formate din 10 membri, vor avea de parcurs trei probe (o probă teoretică şi două probe practice: „Pista de îndemânare cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind organizat în fiecare an, în luna mai, în scopul formării, la elevi, a spiritului de solidaritate şi implicării acestora, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă. De asemenea, prin participarea la acest concurs, elevii vor învăța să adopte un comportament adecvat  în cazul unor situații de urgență.

 

ISU Sibiu desfășoară o campanie de informare în licee

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu continuă, în această săptămână, campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar  2017 a viitorilor  pompieri.

Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului acestora pentru o carieră profesională în domeniul situațiilor de urgență, prin parcurgerea cursurilor în cadrul unităților de învățământ ale MAI și MapN.

În cadrul campaniei de popularizare a unităţilor de învăţământ care pregătesc viitori pompieri, în vederea prezentării ofertei de învăţământ pentru anul şcolar şi universitar 2017, la liceele din municipiul Sibiu, au participat alături de cadre ale ISU Sibiu și elevi ai Școlii de Subofițeri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” , aflați în practică în cadrul inspectoratului.

Pentru a stimula interesul elevilor pentru oferta educaţională, au fost prezentate diverse materiale și distribuite pliante cu şcolile care formează ofiţeri și subofițeri pompieri.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: