Israelian prins că locuia ilegal în Braşov

Polițiștii de imigrări au depistat un bărbat de 55 de ani, din Israel, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional și obligat, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile, fiind instituit și consemn de nepermitere a intrării în țară pe o perioadă de 3 luni.

 

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Braşov au efectuat, în data de 09 august a.c., o acţiune în cooperare cu IPJ Braşov – Poliţia Oraşului Predeal pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

 

Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii a fost depistat cu ședere ilegală, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Israel.

 

Străinul a intrat legal pe teritoriul României, cu paşaport, în baza acordului de desfiinţare a regimului de viză, care îi permite o şedere pe teritoriul ţării de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere, însă la sfârşitul perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

 

Ca urmare a celor constatate, polițiștii au emis pe numele său o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 800 lei, fiind-i aplicată şi interdicţia de a mai intra în țara noastră pentru o perioadă de 3 luni.

 

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

 

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: