ISJ Brașov, instituția de învățământ care nu a auzit de comunicare

Inspectoratul Școlar Județean(ISJ) Brașov ar trebui să fie o instituție deschisă, unde transparența și comunicarea să primeze. Din păcate, ISJ Brașov este probabil printre puținele instituții din țară care nu a auzit de comunicare. Dacă în alte județe, instituția statului ține legătura cu cetățenii prin intermediul presei, prin furnizarea de informații de interes pentru comunitate zi de zi, la Brașov, instituția parcă nici nu există. Se trimite o dată la jumătate de an câte un PDF, chipurile comunicat de presă și cam atât.

În țară, fiecare județ are un profesor care se ocupă de comunicare, care transmite presei informații despre olimpiade, examene naționale, simulări, despre planul de învățământ, despre platformele online, este transmis ghidul pentru elevi, părinți și profesori.

Ce trimite ISJ Brașov? NIMIC! Ciudat este că peste tot în țară se poate, doar la Brașov nu. Curios este și dezinteresul celor din conducere, care nu fac nimic în acest sens. În loc să informeze brașovenii despre rezultatele elevilor, despre acțiunile lor, cei din conducere preferă să stea ascunși. Precizăm că punctul de vedere al publicației Transilvania365 este împărtășit și de alte publicații din Brașov. Din acest motiv, dacă situația nu se schimbă, vom înainta o adresa Ministerului Educației pentru a remedia deficiența de comunicare de la nivelul județului Brașov.

Nici măcar în aceste vremuri complicate, când totul se desfășoară online și atât elevii, profesorii, cât și părinții doresc să fie informați, reprezentanții instituției nu trimit comunicate de presă. Au existat pe site-ul ISJ Brașov chestionare privind continuarea activității în educație, destinate atât părinților, cât și elevilor. Scopul acestora era de a ajuta autoritățile să ia cele mai bune măsuri legate de reluarea procesului de învățământ și de încheierea anului școlar. Cât de mediatizate au fost?

Exemplu de comunicare din alte județe ale țării:

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: