ISJ a publicat ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a

În conformitate cu Calendarul admiterii, astăzi, 1.07.2020, a fost publicată, pe site-ul de web al Inspectoratului școlar Județean Brașov, www.isjbrasov.ro, ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a pentru admiterea în liceu pentru anul școlar 2020-2021, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere.

Ierarhia a fost publicată cu respectarea prevederilor art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării, cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Oferta educațională pentru clasa a IX-a zi la cele 41 de unitățile școlare liceale și profesionale din județul Brașov cuprinde:

  • 108 locuri la nivelul liceal, zi (1.820 la filiera teoretică, 1.036 la filiera tehnologică și 252 la filiera vocațională);
  • 901 locuri pentru învățământul profesional și dual.

Distribuția pe cele două niveluri de învățământ (liceal și profesional) a celor peste 5.000 de locuri la clasa a IX-a, respectă atât proporția din prevederile metodologice ale Ministrului Educației și Cercetării privind proiectul panului de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021 (două treimi liceu și o treime profesională) cât și solicitarea agenților economici din județul Brașov.

Peste 4.400 de absolvenți de clasa a VIII-a din județul Brașov au participat la Evaluarea Națională, dintre care peste 3.400 au obținut medii peste 5.00.

În perioada 2 – 8 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile în fișele de înscriere la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Noutatea în acest an o reprezintă faptul că absolvenții care doresc să se înscrie pentru unul din locurile din unități liceale din alt județ, depun fișa de opțiuni tot în unitatea școlară unde au absolvit clasa a VIII-a, fără a mai fi necesară deplasarea în județul respectiv, la centrul special desemnat pentru acești candidați.

În data de 10 iulie va avea loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021.

Cea de-a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020 – 2021, va avea loc în perioada 24 iulie – 4 august. La această etapă pot participa pe locurile rămase vacante după prima etapă, candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și a absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut evaluarea națională.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: