„Irinel de Brașov” o candidatură alternativă la Dan Barna și Dacian Cioloș sau doar joc de glezne pentru interese

”Alternativa” USR Brașov la candidatura lui Dan Barna și Dacian Cioloș este un fel de ”frecție la picior de lemn”. După ce a câștigat alegerile locale din Brașov, printr-un vot împotriva lui George Scripcaru, actualul crai de Șchei exmatriculat din București are impresia că este vreun ”Mesia”, iar popularitatea lui rupe toată România. Împins de la spate de agaricii de partid suflători în pânze rupte de vântul USL, Coliban a pus-o imediat de o candidatură. Cum el are ”multă treabă” la Brașov, l-a scos în față pe acest Irinel Darău, cel care, din surse, se pare că era bine merci înainte de alegerile parlamentare, fiind multe semne de întrebare legate de motivul pentru care totuși a ajuns pe listele parlamentare.

Astfel, cu iepurașul scos din joben, useriștii de Brașov s-au prezentat timizi la București, cu gândul că poate reușesc măcar să bage câteva persoane prin conducerea centrală, in această situație, viitorul unor tineri fiind asigurat, dar și influența locală. De altfel, acesta este și scopul progresiștilor din Brașov, de a rămâne și ei cu ceva în mână după marea confruntare, ori de a avea motiv de negociere cu cel mai bun dintre cei doi candidați. Vrăjeala cu alternativa este doar de ochii membrilor USR, cei care până acum au primit doar dezamăgiri din partea partidului și a administrației locale care promitea mult, dar au făcut foarte puțin pentru cetățeni. Cât s-au zbătut pentru popor, se vede cu ochiul liber. Au tăiat pensiile speciale, au adus diaspora acasă, așa cum au promis în campania electorală și multe altele.

Poate cea mai mare dezamăgire, inclusiv în rândul useriștilor a fost angajarea la primărie a unui consilier condamnat penal. Da, oamenii care susțineau sintagma ”fără penali în funcții publice” , chiar ei au făcut acest pas ignorând total votul electoratului și promisiunile din campania electorală.

În aceste condiții, singura lovitură pe care o poate da aripa lui Irinel de Brașov este cea de imagine, așa mai aud cei de la USR din teritoriu de Coliban și Brașov. În rest, multă prosteală și gargară politicianistă.

 

editorial scris de Cristi FLOREA

redactor sef

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: