IPJ Brașov: Detectarea defecțiunilor tehnice ale vehiculelor se efectuează exclusiv de către inspectorii ISCTR

Acțiunile desfășurate în anii 2018 și 2019, de către Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, prin structurile de poliție rutieră, care au vizat respectarea legalității în domeniul transportului rutier public de persoane, urmărindu-se impunerea unui climat de disciplină în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane, în ceea ce privește respectarea normelor legale, atât de către conducătorii auto, cât și de către operatorii de transport, au fost realizate cu respectarea legislației în vigoare și în vederea atingerii obiectivelor propuse. 

În acest sens, conform  art. 10, din H.G. 69/2012, inspecţia şi controlul se efectuează în trafic de către inspectorii din cadrul I.S.C.T.R., precum şi de către poliţiştii rutieri,potrivit competenţelorce le revin stabilite prin prezenta hotărâre.

Controlul tehnic, în trafic a acestor tipuri de autovehicule, respectiv detectarea defecțiunilor privind starea tehnică a vehiculului, se efectuează exclusiv de către inspectorii I.S.C.T.R. în conformitate cu prevederile articolelor 13), 23) și 27) din  Ordinul Ministrului Transporturilor și Infrastructurii nr. 995/2011.   

De asemenea, în baza prevederilor art. 10, din H.G. 69/2012, controalele la sediul operatorilor de transport rutier/ întreprinderilor de transport rutier în cont propriu/întreprinderilor autorizate/operatorilor economici care desfăşoară activităţi conexe transportului rutier/furnizorilor şi beneficiarilor de bunuri divizibile/centrelor de pregătire şi perfecţionare a personalului din domeniul transporturilor rutiere/şcolilor de conducători auto se efectuează doar de către inspectorii I.S.C.T.R.”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: