Ionuț Sorin Banciu: ”Pe probleme de mediu, am stat mereu cu sabia deasupra capului” (VIDEO)

Deputatul liberal Ionut Sorin Banciu a făcut câteva precizări referitoare la trecerea sa pe postul de secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Pădurilor și Apelor.

Astfel, în conferința săptămânală a organizatiei județene a PNL Brașov, acesta a spus că strânsa relație și colaborare cu colegii din Parlament va continua și că din această perspectivă este bucuros că următoarea pe lista PNL este medicul Cristina Vecerdi, cea care îi va lua locul în Camera Deputaților și se va ocupa de un domeniu la fel de sensibil ca Mediul, poate chiar mai sensibil și anume sănătatea.

Ionuț Sorin Banciu consideră că echipa de profesioniști a PNL Brașov din Parlament rămâne la fel de puternică, iar brașovenii sunt mai câștigați prin ocuparea unei poziții în echipa Guvernului.

‘’La nivel național din perspectiva Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor obiectivele sunt să închidem dosarele de infringement. Ne dorim o Românie mult mai pro-activă pe plan european, pentru că din păcate pe probleme de mediu am fost mai degraba reactivi, mai mereu cu sabia deasupra capului.

A trebuit să răspundem rapid la aceste probleme de mediu, să raspundem multor provocări. Nu am reușit să promovăm ceea ce are România frumos: peisaje, păduri, populații de animale sălbatice și din păcate la nivel internațional suntem mai degrabă cunoscuți pentru probleme și cred că asta trebuie să se schimbe.

România trebuie să își asume un mod mai activ în conturarea și creionarea strategiilor privind mediul la nivel european pentru că până acum nu am prea făcut asta’’ – Ionuț Sorin Banciu – deputat PNL

Ionuț Sorin Banciu a avut ocazia să lucreze în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și în trecut din postura de consilier al secretarului de stat, iar unul dintre dosarele în care s-a implicat a fost cel de infringement pentru tăierile ilegale.

Din păcate, continuă deputatul liberal, pentru că se pare că nu reușim să venim cu soluții sistematice, România este din nou subiectul unui dosar de infringement care conține și subiectul tăierilor ilegale, dar de data aceasta este mult mai complex, referindu-se și la arii naturale protejate, dar și la accesul publicului la informații de mediu.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: