Iohannis susține că nu o să mai avem nevoie de adeverințe pe propria răspundere, Vela spune că depinde de cum vor evolua lucrurile și că încă se analizează

Președintele Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de luni, 4 mai, că starea de urgență nu va fi prelungită prin decret prezidențial după data de 15 mai. Mai mult decât atât, după această dată se va putea ieși din casă fără declarația pe popria răspundere. ”În primul rând, după 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar: nu e bine să exagerăm. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem”, a precizat Klaus Iohannis.

Dacă președintele este mai optimist, nu același lucru se poate spune despre Ministrul Afacerilor Interne. Marcel Vela a declarat că se ANALIZEAZĂ ca dupa 15 mai să nu mai fie nevoie de declarații pe propria răspundere decât în zonele carantinate, dar totul depinde de cum va evolua situația. ”Mai sunt două săptămâni până atunci, iar cazurile de infectare cu noul coronavirus trebuie să se afle pe un trend descendent”, a spus Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne.

foto: facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: